Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 1.300 de cărţi „se întorc acasă“ Comuna Nicolae Bălcescu îşi consolidează viaţa culturală

ro

21 Aug, 2014 00:00 2941 Marime text
Încetul cu încetul, viaţa culturală de la sate începe să învie. Că este vorba despre reabilitarea căminelor culturale, de construcţia unor noi centre de tineret sau de amenajarea şi dotarea bibliotecilor, toate acţiunile au aceeaşi finalitate: îmbogăţirea spirituală a tinerilor. Aproximativ 9.000 de vizitatori au trecut pe la Târgul Gaudeamus, care s-a desfăşurat, weekendul trecut, lângă mall-ul din Parcul Tăbăcărie. Unul dintre proiectele târgului s-a numit „Cărţile se întorc acasă“, iar finalitatea a fost că 1.300 de volume au fost donate de către vizitatori. Cărţile donate la această ediţie vor ajunge în Biblioteca Liceului Tehnic „I.C. Brătianu“ din comuna Nicolae Bălcescu. „Am salutat această iniţiativă, este un lucru extrem de benefic pentru comuna noastră, pentru dezvoltarea copiilor noştri. De altfel, în comună ne mândrim cu o bibliotecă destul de des frecventată de copii. De asemenea, şi doamnele bibliotecare se implică mult, astfel încât fondul de carte să fie foarte bine întreţinut“, a declarat primarul comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan pentru „ZIUA în judeţ“.
 
În altă ordine de idei, gospodarul-şef a adăugat că tot pentru bunăstarea copiilor, în prezent se fac lucrări de reabilitare şi igienizare a unităţilor de învăţământ. „Se repară acoperişul, se înlocuieşte lambriul, se fac reparaţii la grupurile sanitare şi alte lucrări în funcţie de necesităţi. Toată investiţia se ridică la aproximativ 60.000 de lei“, a precizat şeful administraţiei publice locale.

Lucrările de la canalul colector, aproape finalizate

Totodată, una dintre lucrările importante care se derulează în comunitate este cea de amenajare a canalului colector care trece prin mijlocul localităţii. Canalul porneşte din faţa sediului Primăriei, ajungând până dincolo de construcţia Căminului Cultural. Pentru aceste lucrări, fondurile alocate sunt de aproximativ 400.000 de lei. Din fericire însă, comunitatea locală de la Nicolae Bălcescu se bazează şi pe sponsorizări. „Investiţia, care este una foarte amplă, se referă la decolmatarea cursului apei, amenajarea cu dale de beton a albiei, reabilitarea malurilor prin montarea unor dale de beton şi alte astfel de lucrări care să transforme complet aspectul derelei. Investiţia ar fi trebuit finalizată în luna august, însă am stat o vreme pe loc din cauza lipsei fondurilor. Dar deja s-au reluat lucrările, iar până la debutul noului an şcolar şi acest obiectiv va fi finalizat“, a mai spus Viorel Bălan. „Din păcate, tot lipsa banilor a fost şi motivul pentru care am fost nevoiţi să întrerupem temporar activitatea de la centrul social. Este însă o lucrare importantă, pe care ne vom zbate să o ducem la capăt. De această investiţie depind mai mulţi copii care provin din medii defavorizate şi care vor mânca aici şi îşi vor face temele sub supravegherea unor persoane pregătite special în acest sens. Centrul va purta numele Sfântului Pantelimon, care este considerat ocrotitorul medicilor şi tămăduitor al bolnavilor, un model de doctor, slujitor şi creştin“, a conchis gospodarul-şef de la Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii