Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrări de anvergură peste drum de sediul Primăriei Se lucrează de zor la centrul de tineret din Mihail Kogălniceanu (galerie foto)

ro

26 Jun, 2014 00:00 2036 Marime text
Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanţa” a demarat încă din anul 2012 implementarea proiectului „Reabilitarea, extinderea şi dotarea unei clădiri din Zona Metropolitană Constanţa, localitatea Mihail Kogălniceanu, în vederea utilizării acesteia drept centru pentru tineret”. Lucrările la noul centru de tineret din comuna Mihail Kogălniceanu au fost demarate în urmă cu exact un an şi constau în amenajarea, pe o suprafaţă de 2.893 de metri pătraţi, a unui spaţiu care va fi dotat cu mobilier adecvat şi echipamente IT necesare desfăşurării activităţii, deservind peste 3.500 de tineri.

Prin acest proiect se reabilitează şi se modernizează o clădire în prezent neutilizată din comuna Mihail Kogălniceanu. Noul centru de tineret va fi dotat corespunzător, astfel încât să asigure metode alternative de învăţare şi o educaţie informală care să vină ca o completare la cunoştinţele pe care le acumulează în şcoli. În acelaşi timp, centrul va reprezenta un loc de întâlnire pentru desfăşurarea unor activităţi cultural-artistice şi educative. „Centrul este prevăzut cu o sală de spectacole, o bibliotecă unde tinerii din comună pot veni şi pot consulta lucrări de care au mare nevoie, dar şi o sală de sport foarte mare, unde vom putea organiza competiţii şi întreceri sportive de anvergură. Aşteptăm de multă vreme o instituţie care să-i ajute pe tineri! Ei au nevoie de toate instrumentele educaţionale necesare pentru a-şi construi un viitor frumos şi cred că vom putea să-i ajutăm de-acum înainte în acest sens“, a declarat primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Daniela Belu.

Perioada de implementare a proiectului este de 19 luni, acesta fiind finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013 este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar organismul intermediar în Regiunea Sud-Est este Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.
Valoarea totală a proiectului este de 7.394.814,16 lei, din care 5.857.983,32 lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă solicitată, 119.550,68 lei este contribuţia proprie a beneficiarului - Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Constanţa, iar 1.417.280,16 lei reprezintă valoarea TVA.

„Din câte am discutat cu constructorul, săptămâna viitoare va fi montat acoperişul, apoi se vor tencui pereţii. Personal, abia aştept să văd cum va arăta investiţia după ce va fi finalizată. Este o lucrare foarte mare, suprafaţa de lucru este foarte mare şi chiar avem nevoie de o astfel de construcţie în localitate“, a adăugat primarul Ancuţa Belu. Un centru similar a fost dat în folosinţă în primăvara acestui an şi în localitatea Poarta albă şi deja clădirea a devenit locul principal de atracţie al localităţii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii