Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:05 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţii mari la Pantelimon - centru after school, canalizare, apă potabilă şi asfaltarea străzilor

ro

20 Oct, 2016 00:00 1097 Marime text
Unul dintre cei mai vechi primari din judeţ este Vasile Neicu. Ales încă o dată, în urmă cu patru luni, în fruntea administraţiei locale, Neicu are planuri mari pentru comuna Pantelimon. Pe lista sa lungă de investiţii se află proiectul privind construirea unui centru after school, introducerea reţelei de alimentare cu apă potabilă şi canalizare şi proiectul privind asfaltarea drumurilor din comună.

Astfel, în această perioadă se lucrează la introducerea reţelelor pentru furnizarea de apă potabilă, dar şi a celor de canalizare pentru toate satele comunei. Pentru ca acest proiect să devină realitate, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a alocat nu mai puţin de 54 de milioane de euro.
Mai mult decât atât, în paralel, în fiecare localitate din cele cinci ale comunei Pantelimon se lucrează la construcţia şi amplasarea a câte o staţie de epurare, pentru care scheletele au sosit deja, fiind achiziţionate, din acelaşi buget alocat de MDRAP, de către autorităţile locale.

Centrul after school, în evaluare europeană

Un alt proiect aflat pe agenda primarului Neicu vizează construirea unui centru after school pentru copiii care provin din familii defavorizate.
„Documentaţia proiectului a fost finalizată şi proiectul depus pentru finanţare europeană. Acum aşteptăm răspunsul specialiştilor din comisiile de evaluare ale Uniunii Europene. Ne dorim foarte mult ca acest proiect să devină realitate, întrucât noi chiar avem multe familii cu venituri mici, cu tot mai puţine posibilităţi materiale, pentru care a devenit greu să îngrijească şi un copil, dar mai mulţi…”, a precizat gospodarul-şef Vasile Neicu.
Viitorul centru ar urma să găzduiască aproximativ 20 de copii care nu au părinţii aproape sau care au o situaţie economică dificilă. Sufletele mai puţin norocoase vor avea, astfel, un spaţiu în care să înveţe şi să se recreeze, dar vor primi şi o masă caldă zilnic. Centrul ar urma să fie amenajat în clădirea vechiului CAP din Pantelimonul de Sus.

Străzile din Pantelimonul de Sus, în plin proces de asfaltare

În altă ordine de idei, pe lista de prorităţi a Primăriei figurează şi implementarea proiectului privind asfaltarea străzilor din localitatea Pantelimonul de Sus. Acţiunea de asfaltare a început încă de luna trecută, însă constructorii muncesc cât de mult pot în această perioadă, pentru că ştiu că sezonul rece bate la uşă, iar asfaltul nu se poate turna pe ploaie sau zăpadă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii