Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:42 20 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Jumătate de milion de lei pe… jos Infrastructura drumurilor, o prioritate pentru primarul Viorel Bălan

ro

03 Sep, 2015 00:00 773 Marime text
Anul şcolar se apropie cu paşi repezi. De aceea, la Nicolae Bălcescu, unităţile de învăţământ au fost pregătite din timp să îşi deschidă porţile pentru începerea noului an şcolar. Clase văruite, table reparate, sobe şi coşuri de fum curăţate, toate au fost puse la punct în ultimele săptămâni, astfel încât prichindeii să deprindă tainele învăţăturii într-un mediu curat şi bine amenajat. „S-a lucrat intens la acest aspect, pentru că ţinem foarte mult ca cei mici să înveţe într-un mediu optim. Şi anul trecut am investit aproximativ 60.000 de lei în aceste lucrări, iar anul acesta, suma a fost similară“, a explicat primarul Viorel Bălan.
 
Pe lista de priorităţi a primarului se regăseşte şi reabilitarea bazei sportive din localitate, lucrările la acest obiectiv fiind reluate în vederea finalizării. „Continuăm lucrările şi la baza sportivă. Sperăm ca, în această toamnă, să finalizăm investiţiile la acest obiectiv. Sunt mulţumit de cum se lucrează. A fost nevoie să transportăm mai multe maşini de pământ, pentru că terenul era deficitar“, a declarat gospodarul-şef. „Investiţia ajunge la aproximativ două milioane de lei, bani proveniţi din fonduri guvernamentale. Până la sfârşitul acestui an, conform contractului, lucrările trebuie să fie finalizate“, a adăugat Viorel Bălan.

Nu în ultimul rând, printre obiectivele primarului se numără şi investiţiile în infrastructură. De aceea, autoritatea publică locală a demarat, acum câteva luni, un proiect pentru reabilitarea drumurilor, care a costat jumătate de milion de lei. Jumătate dintre drumurile comunale - 6,5 km - a fost asfaltată, urmând ca pentru cealaltă jumătate să fie alocaţi banii printr-o hotărâre de Consiliu Local. De asemenea, şi în satul Dorobanţu au fost realizate lucrări de reabilitare a străzilor: s-au pietruit uliţele, urmând să fie turnat un strat de bitum. „Lucrările de infrastructură sunt prioritare, de aceea ne-am apucat de realizarea unor lucrări, cu fonduri proprii. Dacă vom avea încasări bugetare bune, vom continua anul acesta toate aceste investiţii, dar dacă nu vom mai avea bani, suntem nevoiţi ca aceste reparaţii să le reprogramăm pentru anul viitor“, a conchis primarul Viorel Bălan.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii