Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gest unic de solidaritate şi într-ajutorare umană Primăria Nicolae Bălcescu, alături de tinerii din familiile defavorizate

ro

26 Jun, 2014 00:00 1916 Marime text
Comuna Nicolae Bălcescu nu bate pasul pe loc în ceea ce priveşte activităţile şi proiectele derulate în scopul dezvoltării comunităţii locale. Dereaua din centrul comunei a fost decolmatată, iar acum se lucrează la reabilitarea malurilor cursului apei. După ce lucrarea va fi finalizată, ea va face parte integrantă din peisajul a două parcuri pe care autorităţile locale au de gând să le construiască şi care vor spori confortul şi frumuseţea locurilor. „Vor fi amenajate trotuarele din pavele, bicicliştii vor avea chiar şi piste unde să se plimbe în voie, peste cursul apei vor fi montate podeţe, iar cei mai mici se vor bucura de noi locuri de joacă dotate în conformitate cu cerinţele vârstei“, a declarat primarul comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan.

Totul pentru copii, pentru viitorul lor

Sub deviza „Totul pentru copii“, în Nicolae Bălcescu nu se amenajează doar locuri de joacă. De asemenea, administraţia publică locală este foarte implicată şi în susţinerea performanţelor sportive. Mulţi tineri sunt sprijiniţi să îşi caute vocaţia în sport, iar mâna de ajutor dată de Primărie se vede în performanţele tinerilor speranţe. Recent, clubul de Rugby „Tomitanii Constanţa“, acolo unde activează o mulţime de tineri din localitate, a cucerit pentru al doilea an consecutiv titlul naţional, impunându-se în întrecerea juniorilor de până la 16 ani. „Primăria şi Consiliul Local din comuna Nicolae Bălcescu ne sprijină şi au fost alături de noi ori de câte ori am avut nevoie şi le-am solicitat o mână de ajutor. De trei ori pe săptămână, sportivii din comună sunt aduşi la antrenamente şi la meciuri de microbuzele aparţinând autorităţii publice. De asemenea, echipamentul oficial al sportivilor este asigurat dintr-o sponsorizare a Primăriei“, a declarat antrenorul rugbyiştilor tomitani, Cristian Cojocaru.

În altă ordine de idei, administraţia publică locală, prin reprezentantul ei ales, primarul Viorel Bălan, a început construcţia unui centru social chiar în curtea bisericii. Cunoscând îndeaproape oamenii care l-au ales în fruntea lor, luând act de problemele şi necesităţile lor, liderul autorităţii locale a decis construirea unei clădiri care să servească drept centru social, chiar în curtea bisericii. Construcţia, începută în primăvara acestui an, va fi finalizată, potrivit estimărilor aleşilor locali, în toamnă, urmând ca în cel mai scurt timp să fie dotată şi utilată complet, pentru ca cei peste 100 de copii care provin din familii defavorizate să fie primiţi aici pentru a servi o masa caldă şi a fi ajutaţi la teme. „Firmele care activează pe raza comunei au răspuns strigătului nostru de ajutor şi ne-au promis că ne vor sponsoriza, fiecare după posibilităţi, pentru a le oferi copiilor o mâncare caldă la prânz. De asemenea, cei mici vor fi ajutaţi şi de către voluntari la efectuarea temelor, pentru că este esenţial să îi ajutăm pe cei tineri să îşi depăşească limitele, să îşi îmbunătăţească condiţiile de trai şi astfel comunitatea să prospere treptat, dar sigur“, a declarat primarul Viorel Bălan.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii