Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:14 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Scenariul unui an mai bun

ro

05 Dec, 2013 00:00 2429 Marime text
Cu siguranţă în scenariul unui an mai bun nu au ce căuta majorarea taxelor şi impozitelor pentru oamenii de rând, şi nu pentru că primarii ar fi în imposibilitatea de a o face, ci pentru că populaţia abia le suportă pe cele actuale, fie acestea indexate sau neindexate. Nici majorarea electorală a salariilor primarilor, viceprimarilor şi şefilor de consilii judeţene, pregătită de Guvernul Ponta, nu ar avea ce căuta într-un astfel de scenariu.
Degringolada aleşilor declaraţi incompatibili pe bandă rulantă, după reconfirmarea lor în funcţie, nici ea nu este dorită în scenariul unui an mai bun.
N-ar avea ce căuta nici situaţii precum cea petrecută pe 3 decembrie în Constanţa, când unul dintre punctele de distribuţie a pachetelor acordate de Primăria Constanţa pensionarilor constănţeni cu pensii mai mici de 900 de lei, a fost spart. Într-un judeţ cu din ce în ce mai mulţi săraci, alimentele nevoiaşilor au devenit ţinta atacurilor, o imagine ce nu are cum să ne facă cinste. Sărăcia lucie, frigul din case, într-un judeţ precum Constanţa, cu una dintre cele mai mari gigacalorii din ţară, nu au căuta nici acestea în scenariul unui an mai bun.
N-ar avea ce căuta în acest scenariu nici „Constanţa, în audienţă pe Facebook”, o imagine ruşinoasă a unor autorităţi ce se dovedesc a fi impasibile la cerinţele cetăţenilor. Copii care solicită cu disperare ajutor, prin intermediul reţelelor de socializare, pentru un loc de casă, acuzând că locuinţele sociale se acordă preferenţial, nu au ce căuta în scenariul unui an mai bun.
Va fi scenariul anului 2014 cel al unui an mai bun?!
Răspunsul stă în pomenile şi promisiunile electorale, care nu ar avea ce căuta în anul 2014, dar tocmai de acestea se vor lovi toţi alegătorii în anul de graţie 2014, anul alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii