Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:52 16 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu paşi repezi spre noul After School În comuna Pantelimon începe distribuirea ajutoarelor alimentare de la UE

ro

03 Mar, 2016 00:00 2241 Marime text


Se anunţă o primăvară frumoasă pentru comunitatea locală din Pantelimon. Administraţia locală depune eforturi susţinute pentru a demara cât mai repede proiectele promise. Astfel, în aceste zile, în atenţia Primăriei Pantelimon se află proiectul privind construirea unui centru after school, care ar urma să vină în sprijinul copiilor defavorizaţi din comună.
 

„Vom depune toată documentaţia luna aceasta sau luna viitoare, depinde de perioada în care se va deschide sesiunea de depuneri de proiecte. Noi ne-am dori cât mai repede, însă nu depinde de administraţie. În principiu, mai avem de obţinut două avize de legalitate de la Prefectura Constanţa, pe care cred că le vom primi fără probleme“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul comunei Pantelimon, Vasile Neicu.

 
Viitorul centru ar urma să fie amplasat în clădirea vechiului CAP din localitatea Pantelimonul de Sus. Dacă fondurile necesare construirii acestui obiectiv vor fi aprobate, 20 de copii mai puţin norocoşi din comună vor învăţa, se vor recrea şi vor beneficia de o masă de prânz, susţinută financiar din bugetul local.
 
Un proiect ale cărui lucrări au început deja de trei săptămâni vizează construirea unui cămin cultural cu o arhitectură deosebită în localitatea Runcu, fundaţia obiectivului fiind deja gata.

Lucrările la reţeaua de canalizare din satul Pantelimon, reluate

Autoritatea publică locală îşi doreşte ca, în acest an, să introducă şi o reţea de canalizare în localitatea Pantelimon. „Pe doi kilometri, pe ultima stradă din sat, Ulmetum, se lucrează intens. Acolo se introduc conducte pentru canalizare, în momentul de faţă. La puţuri mai trebuie îngropate căminele. La Nistoreşti, lucrările de canalizare au ajuns la final. Acum se reabilitează vechiul bazin, apoi, acesta va fi împrejmuit“, a precizat primarul Vasile Neicu. Proiectul de racordare a comunei la sistemul de canalizare se află însă în etapa de studiu de fezabilitate.

Primăria Pantelimon anunţă persoanele defavorizate că începe distribuirea ajutoarelor alimentare de la UE

Funcţionarii Primăriei Pantelimon îi anunţă pe locuitori că ajutoarele alimentare acordate de Uniunea Europeană pentru persoanele defavorizate vor fi acordate şi familiilor care au un venit mai mic de 450 de lei/membru de familie, şi persoanelor care nu au niciun venit.
 
Cei care vor dori să obţină aceste ajutoare trebuie să se prezinte la sediul Primăriei Pantelimon cu o serie de documente: cerere tip, care se completează la sediul instituţiei, documente de stare civilă, respectiv certificat de căsătorie/divorţ, certificat de naştere şi copie după cartea de identitate. Dosarul cu documentele mai trebuie să conţină şi dovada venitului net lunar pentru toţi membrii familiei (talon de pensie, alocaţie, şomaj, handicap, adeverinţă de salariat, alte venituri), dar şi adeverinţă de venit de la Administraţia Fiscală pentru membrii familiei cu vârste de peste 16 ani.
 
Ajutoarele alimentare vor fi acordate abia după analizarea atentă a dosarelor, în baza anchetei sociale şi a documentelor depuse. Beneficiarii vor primi câte două cutii ce au un conţinut identic. Fiecare cutie va conţine: un kilogram de făină albă de grâu, un kilogram de mălai, un kilogram de orez, un kilogram de zahăr, un litru de ulei, o pungă de paste făinoase (400 de grame), o pungă de fasole boabe (500 de grame), o conservă de carne de vită (300 de grame), o conservă de pate de ficat de porc (200 de grame) şi o cutie de pastă de tomate (400 de grame).

Ti-a placut articolul?

Comentarii