Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:07 19 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Iluminatul public din Topalu, refăcut cu bani de la Guvern

ro

31 Aug, 2017 00:00 1241 Marime text
În paralel cu proiectele culturale deosebite derulate în lunile iulie şi august - festivalul de rock de la Capidava şi tabăra de pictură -, administraţia locală din Topalu se preocupă şi de soluţionarea problemelor comunităţii.
 
Distracţie, cultură, voie bună şi acte artistice de calitate, toate au reprezentat ingredientele unor evenimente cultural-artistice deosebite derulate în lunile iulie şi august cu sprijinul Primăriei Topalu. Ne referim, desigur, la prima ediţie a evenimentului „Capidava Rock Fest“, dedicat iubitorilor muzicii rock, şi la prima tabără de pictură, ce a reunit nouă artişti plastici.
 
Însă, în paralel cu organizarea şi derularea acestor evenimente, reprezentanţii administraţiei publice locale din Topalu sunt preocupaţi cu diverse proiecte care fie sunt în derulare, fie urmează să fie implementate. În cea de-a doua categorie poate fi inclus şi proiectul ce a fost recent avizat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene şi care va fi implementat în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). „În perioada următoare, Primăria comunei Topalu va demara un program de modernizare a sistemului de iluminat public în comună, în valoare totală de 452.098,98 de lei. Întreaga sumă va fi alocată de Ministerul Dezvoltării, prin PNDL“, a confirmat primarul comunei, Valentin Stanciu. 

Cu sprijin de la CJC  

Totodată, la şedinţă ordinară din luna iulie a Consiliului Judeţean Constanţa, Primăria Topalu a primit 60.000 de lei pentru dezvoltare locală, sumă ce i-a revenit ca urmare a „repartizării pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul 2017“.
 
Potrivit primarului comunei, Valentin Stanciu, suma respectivă este cam mică în comparaţie cu nevoile actuale ale comunităţii, dar, „la sfârşitul lunii, când vom avea şedinţa de Consiliu Local Comunal, vom hotărî exact ce vom face cu aceşti bani. De altfel, noi am depus un proiect pentru realizarea unei reţele de canalizare cu altă sursă de finanţare decât bugetul local şi, dacă nu vom reuşi să îl facem, ne vom apuca de asfaltare. Noi am vorbit la Consiliul Judeţean Constanţa să ne aloce suma de 600.000 de lei ca să începem cu asfaltatul, dar am primit atât cât ştiţi. Vom vedea ce se va întâmpla“, a explicat, pentru ZIUA în judeţ, primarul comunei Topalu, Valentin Stanciu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii