Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Saligny modernizează drumul de exploatare agricolă

ro

06 Feb, 2014 00:00 3278 Marime text
Primarul Ion Beiu va realiza în acest an un proiect important pentru locuitorii comunei Saligny. Este vorba de amenajarea drumului de exploatare agricolă. Proiectul finanţat cu fonduri europene, echivalentul a 1.445.021 lei, s-a aflat anul trecut în licitaţie publică. Câştigurile aduse de acest proiect sunt numeroase, atât pentru agricultori, cât şi pentru localnici.

„Drumul face legătura între toate cele trei sate - Faclia, Saligny, Ştefan cel Mare, urmând să fie deviată de pe DN circulaţia utilajelor şi a atelajelor, care încurcă în prezent traficul auto”, a explicat primarul comunei Saligny. Şeful autorităţii locale a declarat că la această dată drumul de exploatare este din pământ, ceea ce face dificilă parcurgerea lui de către localnici. Societatea care se va ocupa de construirea drumului este SC PG Delta Electron SRL din Năvodari. „Lucrările sperăm să înceapă în primăvară”, a menţionat şeful autorităţii locale. Drumul va avea o lungime de 6,985 kilometri, a mai afirmat primarul Ion Beiu.
Potrivit şefului autorităţii locale, alte două lucrări importante care au prioritate în acest an privesc construirea bisericii din satul Faclia şi a căminului cultural din localitatea Ştefan cel Mare.

Lucrările la biserica din lemn cu hramul Adormirea Maicii Domnului, din Faclia, au început în urmă cu doi ani. Şeful autorităţii speră că până la sărbătoarea Paştelui construcţia va fi gata. Ridicarea bisericii a presupus o investiţie de 700.000 de lei. La această dată, enoriaşii din Faclia se roagă într-un lăcaş de cult cu hramul Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, improvizat într-un imobil. În schimb, în satul Ştefan cel Mare, locuitorii aşteaptă amenajarea unui cămin cultural. „Sperăm ca în acest an Consiliul Judeţean să înceapă construcţia căminului”, a menţionat şeful autorităţii locale, afirmând că fostul cămin al localităţii a fost desfiinţat înainte de 1989.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii