Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:10 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Grădina, la ceas aniversar Terenul de sport din Cheia a fost finalizat (galerie foto)

ro

04 May, 2016 00:00 2540 Marime text

 
Luna mai este una dintre cele mai importante luni ale anului pentru administraţia şi locuitorii comunei Grădina. La începutul lunii lui Florar, în fiecare an este sărbătorită Ziua Comunei Grădina. Astfel, ieri, cetăţenii comunei au avut parte de un spectacol de amploare organizat de autorităţile locale în cinstea frumoasei localităţi, pentru care administraţia a alocat de la bugetul local nu mai puţin de 30.000 de lei. Pe scenă au urcat elevi ai şcolilor din localitate, pregătiţi de instructori specializaţi, cursanţii Şcolii de Canto şi Dans din Grădina, dar şi interpreţi de muzică populară şi uşoară. De asemenea, cu prilejul sărbătorilor pascale, Primăria Grădina a oferit 150 de pachete cu dulciuri preşcolarilor şi elevilor din comună.


 
Un prim proiect aflat în atenţia administraţiei locale a comunei Grădina vizează construirea unei case mortuare în incinta cimitirului din localitate.
 

„Autorităţile locale au obţinut toate avizele necesare demarării acestor lucrări. Viitoarea casă mortuară va fi construită în curtea cimitirului. Pentru acelaşi cimitir, administraţia are în vedere şi construirea unei săli de parastase. Pentru aceste două obiective, Consiliul Local Grădina a alocat de la buget 100.000 de euro“, a declarat primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici.

 
Un alt obiectiv aflat pe agenda administraţiei locale vizează construirea unor locuinţe sociale pentru persoanele defavorizate din comună. Acesta se află în faza de documentaţie, iar dacă planul administraţiei locale va decurge fără probleme, în anul în curs ar urma să fie construite trei-patru locuinţe sociale. Viitoarele cămine pentru persoanele defavorizate ar putea avea un dormitor, o baie şi o bucătărie şi ar urma să fie construite în localităţile Grădina şi Cheia. Mai mult, în următoarea perioadă, proiectanţii trebuie să le prezinte reprezentanţilor Primăriei Grădina proiectele tehnice, iar următorul pas va fi aprobarea proiectului, într-o şedinţă de Consiliu Local.
 
Un alt obiectiv al autorităţii publice locale a fost finalizat la începutul acestei luni şi reprezintă un teren de sport, care a fost construit în vecinătatea Centrului Civic din satul Cheia. Autorităţile intenţionează să construiască şi un parc în aer liber, în vecinătatea terenului de sport. Realizarea acestui parc presupune o investiţie în valoare de 200.000 de euro, bani de la bugetul local al comunei Grădina.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii