Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:59 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul de Informare Turistică, o lucrare de amploare pentru Pecineaga Lili Pâslaru - „Proiectele noastre sunt «în cărţi»“

ro

07 Aug, 2014 00:00 2738 Marime text


O investiţie importantă care va schimba faţa centrului localităţii Pecineaga este la doar un pas de a fi demarată. Potrivit şefului administraţiei locale, Lili Pâslaru, proiectul Centrului Local de Informare Turistică a avansat, în acest moment fiind finalizată documentaţia în vederea introducerii în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). „Avem speranţa ca, anul acesta, să înceapă lucrările de realizare a acestui centru de informare. Cred că luna aceasta se va finaliza şi procedura de licitaţie şi va fi desemnată societatea câştigătoare a licitaţiei“, a declarat primarul comunei Pecineaga, Lili Pâslaru, pentru ZIUA în judeţ. Potrivit liderului administraţiei publice locale, Centrul Local de Informare Turistică urmează a fi ridicat în vecinătatea sediului Primăriei şi a geamiei din localitate, pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi. „În cadrul acestui centru, vor fi organizate diferite întâlniri de afaceri, turistice, va fi deci un punct în care ne vom aduna pentru a pune la punct proiecte importante. Sediul va fi racordat la toate utilităţile publice şi va beneficia de toate dotările care se impun pentru o bună funcţionare a centrului“, a mai spus primarul.

Conform gospodarului-şef de la Pecineaga, proiectul care prevede construirea acestui punct turistic a fost depus pe Măsura 3.1.3 privind „Încurajarea activităţilor turistice“ şi are o valoare de aproximativ 500.000 de lei. „Momentan, alte lucrări importante pentru comunitatea locală sunt blocate. Proiectele noastre sunt «în cărţi», doar că aceste cărţi sunt aşezate momentan pe un raft, până când guvernanţii noştri vor găsi o modalitate de a le «curăţa de praf» şi vor «desface sacul» pentru finanţare“, a mai pus primarul Lili Pâslaru. În altă ordine de idei, gospodarul-şef a declarat că, în prezent, lucrătorii Primăriei desfăşoară acţiuni de renovare şi igienizare a tuturor sediilor instituţiilor de învăţământ din localitate. „Până la începerea noului an şcolar, nu a mai rămas foarte mult timp, de aceea este important să le oferim copiilor, după ce vor termina vacanţa, un spaţiu adecvat pentru a putea învăţa şi pentru a-şi desfăşura activităţile şcolare“, a conchis primarul comunei Pecineaga.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii