Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:09 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul de agrement de la Cheia, inaugurat de primarul Gabriela Iacobici, alături de zeci de copii

ro

07 Jul, 2016 00:00 2500 Marime text

 
Copiii au intrat în vacanţă, dar asta nu înseamnă că pentru ei activităţile s-au terminat. După ce, la sfârşitul anului şcolar, prichindeii din comuna Grădina au primit, fiecare, cărţi, tot pentru cei mici primarul Gabriela Iacobici a demarat investiţia unui nou loc de recreere.
 
Săptămâna trecută, la Cheia au fost inaugurate noul parc şi terenul de sport. După încheierea cu succes a lucrărilor de la noul centru de agrement de la Cheia, a sosit şi vremea inaugurării, programată de aleşii locali pentru zilele de după finalizarea cursurilor şcolare.


 

„Am organizat o mică petrecere pentru cei mici, dar şi pentru cei mari - părinţi şi bunici. Este o lucrare a noastră, a tuturor, de aceea, petrecerea a fost una extinsă. Desigur, cei mai încântaţi au fost micuţii, care s-au bucurat de noul teren de fotbal. Am vrut să facem aici un spaţiu complex, unde să se bucure de timpul liber atât copiii, cât şi părinţii“, a conchis primarul Gabriela Iacobici.

 
Iar proiectele primarului dedicate celor mici nu se opresc aici. La Grădina vor începe lucrările de construcţie a unei noi săli de sport pentru şcoala generală.
 

„Pentru această investiţie, avem bani de la Consiliul Judeţean Constanţa. Este vorba de 100.000 de euro, iar lucrările vor începe după ce copiii şi cadrele didactice vor lua vacanţă. Sperăm ca noul an şcolar să vină pentru micuţi cu acest dar din partea noastră. Va fi o sală unde nu se vor face doar orele de educaţie fizică, ci ea va servi şi ca spaţiu pentru diferite activităţi, serbări, baluri, ore festive şi altele asemenea“, a declarat şefa autorităţii publice locale.

 


Alte veşti bune au sosit la Grădina din partea comunităţii musulmane. Aici se va construi o geamie nouă, prin bunăvoinţa unor oameni de afaceri şi a Muftiatului Cultului Musulman.
 

„Luna trecută, când am inaugurat noul gard al Cimitirului Musulman, am avut ca oaspeţi mai mulţi oameni de afaceri turci, pe consulul Republicii Turcia la Constanţa, pe muftiul Cultului Musulman în România. Au rămas impresionaţi de faptul că noi, cu puterile noastre reduse, am reuşit să facem ceva şi pentru comunitatea mică de musulmani pe care o avem în localitate. Astfel că, atunci când au văzut geamia, veche şi dărăpănată, au decis să ne ajute, şi astfel că ne vor construi o geamie nouă. Lucrările au început de câteva zile. Consulatul Turc a semnat deja contractul, iar cele 30 de familii de musulmani vor avea, peste câteva luni, un nou loc de rugăciune“, a declarat primarul Gabriela Iacobici.

Ti-a placut articolul?

Comentarii