Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:22 26 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Banii europeni, soluţia aşteptată de Primăria Pantelimon pentru construirea centrului after school

ro

07 Jul, 2016 00:00 1082 Marime text
 

Unul dintre cei mai longevivi primari din judeţ este cel al comunei Pantelimon. Vasile Neicu, aflat la cel de-al şaselea mandat, nu se plafonează, astfel că are mereu proiecte şi investiţii. În prezent, la Pantelimon, administraţia locală are în derulare lucrări privind introducerea reţelelor de alimentare cu apă potabilă şi canalizare în toate satele. Au fost montate deja conductele, căminele puţurilor au fost îngropate, iar vechiul bazin din localitatea Nistoreşti, unde lucrările de canalizare au fost finalizate, a fost reabilitat şi împrejmuit.
 
Cu alte cuvinte, constructorii trebuie să mai termine de montat conductele în localităţile Runcu şi Pantelimonul de Jos. Tot în localitatea Pantelimonul de Jos va fi introdusă şi reţeaua de apă potabilă. Pe lângă aceste lucrări, în fiecare sat dintre cele menţionate mai sus va fi construită câte o staţie de epurare. Pentru toate aceste proiecte, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a alocat comunei Pantelimon 54 de milioane de euro.
 
În ceea ce priveşte racordarea comunei la sistemul de canalizare, administraţia publică locală nu are încă un răspuns, deoarece proiectul se află în etapa de studiu de fezabilitate. 


 
Pentru că educaţia reprezintă un domeniu căruia i se acordă atenţia cuvenită în comunitate, primarul Vasile Neicu susţine că are în vedere realizarea unui centru after school pentru copiii ce provin din medii defavorizate. Documentaţia este finalizată, iar reprezentanţii autorităţii locale aşteaptă deschiderea sesiunilor de depuneri de proiecte pentru finanţare europeană.
 
Viitorul centru ar urma să găzduiască aproximativ 20 de copii care nu au părinţii aproape sau au o situaţie economică dificilă. Sufletele mai puţin norocoase vor avea, astfel, un spaţiu în care să înveţe şi să se recreeze, dar vor primi şi o masă caldă zilnic. Centrul ar urma să fie amenajat în clădirea vechiului CAP din Pantelimonul de Sus.
 
„Avem mai multe planuri pentru Pantelimon. Sunt proiecte utile pentru oameni, pe care dorim să le ducem la îndeplinire. Ne gândim la copiii noştri, mai ales că mulţi provin din familii cu venituri precare. Vrem să îi ajutăm să îşi continue şi să îşi termine studiile“, a precizat Vasile Neicu.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii