Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:50 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apartamentele pentru cazuri sociale, aproape gata Ovidiu Brăiloiu - „În anul 2016, curăţenia este prioritară“

ro

10 Dec, 2015 00:00 3172 Marime text


Deşi lucrările din cadrul proiectului „Înfiinţare distribuţie de gaze naturale în oraşul Eforie - reţea de distribuţie şi branşament media presiune pentru alimentarea cu gaze naturale a localităţilor Eforie Nord şi Eforie Sud“ au ca perioadă de derulare patru ani, administraţia publică locală şi-a propus un termen de doi ani.
 
„Până în luna iulie, ar trebui finalizată de către firma Congaz prima parte a proiectului, adică primii cinci kilometri de alimentare cu gaze.  Valoarea totală a proiectului este de 80 de milioane de lei, iar Primăria are o contribuţie de 45% din această investiţie“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul din Eforie, Ovidiu Brăiloiu.
 
Proiectul este demarat în urma încheierii contractului 10.060/2014 între Primăria oraşului Eforie şi SC Congaz SA Constanţa şi după ce au fost emise toate aprobările, avizele şi punctele de vedere legale de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei.

Un alt proiect programat pentru finalizare în cursul anului 2016 este construirea a două noi blocuri în localitatea Eforie Sud. Cele două clădiri ar urma să cuprindă 120 de apartamente construite pentru diferite cazuri sociale din localitate. Reţelele de utilităţi, precum racordarea noilor locuinţe sociale la alimentarea  cu apă potabilă sau energie electrică, sunt deja finalizate şi urmează ca lucrările la interior să fie terminate. Acestea vor continua în următoarele luni la exterior şi vor consta în termoizolaţie şi tâmplărie. Investiţia se ridică la 150 de miliarde de lei vechi. 70% din sumă a fost alocată de la bugetul naţional, prin  Ministerul Lucrărilor Publice.

 

În altă ordine de idei, primarul Ovidiu Brăiloiu a precizat că şi în 2016 vor continua lucrările de amenajare a plajelor din cordonul litoral, din Eforie Sud şi Eforie Nord. Proiectul este derulat cu ajutorul Apelor Române. Finanţarea investiţiei se face din fonduri externe nerambursabile postaderare POS Mediu - Axa prioritară 5 - Implementarea infrastructurii adecvate de prevenire a riscurilor naturale în zonele cele mai expuse la risc, Domeniul major de intervenţie 2 - Reducerea eroziunii costiere, de la bugetul de stat, prin Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii. Fac parte din acelaşi proiect şi vor beneficia de aceeaşi finanţare şi lucrările din Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru şi Tomis Sud. Lucrările constau în înnisipări artificiale şi reabilitarea şi extinderea digurilor.

De asemenea, primarul Ovidiu Brăiloiu a precizat că instituţia pe care o conduce se pregăteşte pentru sezonul următor şi că va pune un mai mare accent pe întreţinerea spaţiilor verzi. Astfel, se va realiza o dotare minimală la serviciul de salubrizare, pentru ca spaţiile verzi să fie igienizate corespunzător. În mod cert, gospodarul-şef dă asigurări că în anul 2016 curăţenia este prioritară.

Dulciuri pentru preşcolari şi pentru elevii de până în clasa a IV-a

Sărbătorile de iarnă îşi fac simţită prezenţa şi în Eforie. Astfel, administraţia publică locală va instala în perioada imediat următoare  instalaţiile de iluminat ornamental. Majoritatea  beculeţelor au fost procurate anul trecut, anul acesta fiind cumpărate doar câteva noi.

Potrivit gospodarului-şef, în funcţie de finanţare, preşcolarii şi elevii de până în clasa a IV-a vor primi câte un pachet cu dulciuri din partea Primăriei. Acesta a mai spus că nici cazurile sociale nu vor fi uitate, urmând ca persoanele aflate în situaţii financiare dificile să primească pachete din partea Primăriei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii