Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:16 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Francois Saint- Paul Expresia "Libertate, egalitate, fraternitate” e actuală. Istoria Franței și cea a României se întrepătrund

ro

15 Jul, 2015 00:29 2380 Marime text
Deviza "Libertate, egalitate, fraternitate" nu a îmbătrânit, ci este de actualitate, a declarat, marți, în discursul său, de Ziua Franței, ambasadorul Francois Saint-Paul, care a afirmat că istoria Franței și cea a României se întrepătrund.
În discursul său, Francois Saint-Paul a vorbit despre situația statului de drept în România, despre solidaritatea pe care românii au arătat-o poporului francez, după atacurile din ianuarie, de la redacția publicației franceze Charlie Hebdo, dar și despre investitorii francezi care sunt atașați de țara noastră. Ambasadorul a spus că Ziua Franței nu este doar o sărbătoare a francezilor, ci a tuturor celor care aderă la valorile acestei națiuni. În ceea ce privește investitorii francezi în România, Francois Saint-Paul a arătat că aceștia nu sunt atașați de viața economică autohtonă, ci de "țară, în ansamblu": "Avem rădăcinile într-o istorie comună. Nu ne unește doar politica, ci ne unesc și cultura și limba".
În ceea ce privește situația Greciei, în prezent, în Uniunea Europeană, ambasadorul a susținut că "Grecia are nevoie de Europa în aceeași măsură în care Europa are nevoie de ea". Ambasadorul a vorbit și despre faptul că recepția de anul acesta se desfășoară sub auspiciile conferinței Paris Climat, care va avea loc în decembrie. Referitor la responsabilitatea față de mediul înconjurător, ambasadorul a spus: "Nu există un plan B, cum nu există o planetă B".
Printre invitații recepției de marți s-au numărat vicepremierul Gabriel Oprea, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, președintele CCR, Augustin Zegrean, și foștii președinți Ion Iliescu și Emil Constantinescu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii