Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:30 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parteneriat social-misionar O bătrână din Tuzla, ajutată de Asociaţia „Suflete deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL (galerie foto)

ro

16 Apr, 2018 00:00 1558 Marime text
Asociaţia „Suflete deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL au răspuns apelului disperat de ajutor lansat de o femeie sensibilizată de situaţia unei bătrâne din comuna Tuzla.
 
„Am aflat din despre această bătrânică tristă şi nevoiaşă. Ne-am mobilizat şi o echipă de voluntari ai asociaţiei noastre a ajuns la ea cu alimente şi materiale de curăţenie. Din păcate, lucrurile s-au adeverit. Creştina are vârsta de 80 de ani şi poarta numele Sfintei Fecioare Maria. Maria Pop a crescut patru copii. Trei au plecat în lume, celalalt lucrează cu ziua, pe unde apucă. Este bolnavă şi neputincioasă, iar locul în care vieţuieşte arată ca un loc în care alţii ţin animalele. O încăpere mică, dărăpănată, cu pereţi din chirpici, cârpiţi cu bucăţi de cărămidă, netencuiţi, crăpaţi şi plini de igrasie, fără curent electric, fără apa potabilă şi fără căldură. Un miros greu. Singura sursa de foc este o sobă prăpădită din lut, cu plitele lipsă, în care nu a mai ars focul de multă vreme şi care are un burlan scos afară prin tavanul crăpat şi afumat, iar pe jos nu are decât un strat de pământ bătătorit. Pe perete, deasupra sobiţei, sunt agăţate două tigăi vechi, din email ciobit. Lângă acestea mai erau prinse în cuie o candelă şi icoana Maicii Domnului. Prezenţa noastră în Săptămâna Luminată a făcut-o să lăcrimeze înduioşată, iar mai apoi a făcut ceva ce nu a mai făcut de foarte mult timp: a zâmbit! Ne vom strădui să avem grijă de ea şi îi vom aduce medicamentele necesare, hrană şi câte mai are trebuinţă. Să nu uităm că cea mai mare poruncă din câte porunci ne-a lăsat Dumnezeu este porunca iubirii“, ne-a povestit Vergil Drăghici, administratorul societăţii Arimex Comexim 2000 SRL.
 
Asociaţia „Suflete Deschise“ şi SC Arimex Comexim 2000 SRL sunt mereu în slujba aproapelui, prin parteneriatul social-misionar „Mai aproape de cel sărman - mai aproape de Dumnezeu“.
 
Reprezentanţii Asociaţiei „Suflete Deschise“ şi ai Arimex Comexim 2000 SRL, cu dragoste, transmit îndemnul „Fii milos precum Hristos!“ şi invită pe toţi creştinii să doneze celor sărmani, aflaţi în nevoinţă mare, hăinuţe pe care nu le mai poartă, încălţăminte, jucării sau alte bunuri ce le prisosesc.
 
Cei care doresc să vină în sprijinul acestora sunt rugaţi să aducă darurile la biserica de care aparţin sau dacă nu se pot deplasa să sune la numerele de telefon 0241.660.580, 0722.567.873, 0733687968, sau să trimită un mail pe adresa sufletedeschise@yahoo.com, în intervalul 8.00 - 18.00. Donaţiile vor fi preluate de o echipă de voluntari.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii