Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:09 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#citeșteDobrogea Alexandru Suceveanu, „patriarhul Histriei“, ar fi împlinit 78 de ani pe 11 martie

ro

10 Mar, 2018 00:00 2663 Marime text

Dacă necruțătoarele parce nu i-ar fi tăiat firul vieții pe 24 mai 2013, arheologul Alexandru Suceveanu, supranumit „patriarhul Histriei“, ar fi împlinit, în cea de-a 11-a zi a lunii martie, 78 de ani.

 
Alexandru Suceveanu a absolvit în anul 1961 cursurile Facultății de Filologie Clasică din București, iar începând din anul 1962 a fost arheolog și cercetător principal I la Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan“ din București.
 
Fără să fie dobrogean prin naștere, Alexandru Suceveanu a fost dobrogean prin vocație, dedicând jumătate de secol cetății sale de suflet, Histria. A lucrat aici încă din perioada studenției sale, iar apoi s-a dedicat acestui șantier arheologic bogat în vestigii ca cercetător și responsabil științific. Mai mult, în anul 1973, a obținut titlul de doctor în istorie cu o lucrare dedicată acestui teritoriu înțesat de vestigii: „Viața economică în Dobrogea romană“.
 
Numele său va rămâne legat de descoperirile și cercetările de la Termele II și Bazilica Episcopală din Histria, considerată cea mai mare din Dobrogea, dar și de realizarea monografiilor șantierului Histria.
 
Pe 11 martie 2010, la împlinirea a 70 de ani, dr. Alexandru Suceveanu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității „Ovidius“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii