Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiripesurse.ro Ungurii se tem de România. Reacţia lui Victor Ponta - „Vecinii noştri sunt bineveniţi!“

ro

12 Apr, 2015 20:33 2130 Marime text
 
Ungurii urmează să fie atraşi la cumpărături în România după preconizată scădere a taxei pe valoarea adăugată (TVA) la 9% la produsele alimentare, a declarat un oficial de la Budapesta pentru ziarul Magyar Nemzet. Pentru cetăţenii români din apropierea graniţei cu Ungaria, trecerea frontierei pentru a face cumpărături la vecini devenise o obişnuinţă, informează stiripesurse.ro.
Secretarul-şef al Asociaţiei ungare pentru comerţ OKSZ Gyorgy Vamos a declarat pentru publicaţie că numeroase familii din Ungaria care trăiesc în zona de frontieră urmează să îşi facă cumpărăturile în România în viitor.
Fluctuaţia ratei de schimb şi preţul combustibililor ar urmă să influenţeze, de asemenea, cumpărăturile peste frontieră, a apreciat Vamos.
După ce TVA va fi redusă în România la echivalentul a o treime din cele 27 de procente cât este taxa pentru cele mai multe produse din Ungaria, tot mai multe familii de unguri vor fi atrase de cealaltă parte a frontierei, contribuind astfel la bugetul României şi nu al Ungariei, a subliniat oficialul ungur.
Vamos a subliniat însă că sistemul online al caselor de marcat şi controlul electronic al transportului de mărfuri în vigoare în Ungaria vor împiedică apariţia unei pieţe negre alimentare în Ungaria, se mai arată pe stiripesurse.

Deşi situaţia scăderii TVA la alimente în România îi nemulţumeşte pe unguri, românii au o cu totul alt părere.

Premierul Victor Ponta salută declaraţiile venite de la Budapesta, care susţin că odată cu scăderea TVA în România foarte mulţi maghiari vor veni la noi să îşi facă cumpărăturile.

”Important este că de acum înainte mâncarea să nu mai fie principala grijă şi principala cheltuiala pt cei mai mulţi dintre români! Iar vecinii noştri sunt bineveniţi!”, susţine Victor Ponta, potrivit ştiripesurse.ro.

Sursa: Stiripesurse.ro
Sursa foto: enational.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii