Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:20 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știripesurse.ro Cutremur în Republica Moldova- Cerere oficială de arestare a fostului premier Vlad Filat

ro

15 Oct, 2015 12:49 1729 Marime text
 
Procurorul general al Republicii Moldova, Corneliu Gurin, cere ridicarea imunității parlamentare a deputatului liberal-democrat, Vlad Filat, fost  premier, potrivit știripesurse.ro.
 
Potrivit lui Corneliu Gurin liderul PLDM a comis o crimă gravă. Potrivit Procuraturii, în timpul când era premier, Vlad Filat a extorcat şi a primit de la Ilan Shor bunuri şi servicii ce nu i se cuvin în sumă de 60 de milioane de dolari pentru a oganiza numirea lui Shor în calitate de consul onorific în Federaţia Rusă.
 
În 2013-2014, Vlad Filat, susţinând că are influenţă asupra anumitor decidenţi, a pretins şi a primit de la Ilan Shor bani servicii şi alte bunuri în sumă de peste 190 de milioane de dolari, scrie publika.md.
 
Drept reacție, liderul Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova a declarat că acțiunea de astăzi este una regizată și bine pregătită din timp.
 
„Eu m-am pregătit pentru un asemnea scenariu. Mai ales că se vorbește cum se pregătește Usatîi în fața Parlamentului, dar și demersul lui Gurin. Acest show a fost mult prea scump și gândit mult. Mai bine se venea cu o manieră profesionistă”, a declarat Filat, potrivit unimedia.info.
 
Liderul PLDM spune martorii în dosarul BEM au fost manipulați și șantajați de către instituțiile controlate de democratul Vladimir Plahotniuc. Liderul PLDM spune că își va demonstre nevinovăția și își îndeamnă colegii să voteze pentru ridicarea imunității sale. Filat spune că în continuare Partidul va fi condus de către prim-ministrul Valeriu Streleț.
 
Vlad Final a fost prim-ministru al Republicii Moldova în perioada 2009-2013.




Integral pe stiripesurse.ro
Sursa text + foto: stiripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii