Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:06 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiripesurse.ro Ce se întâmplă după demisia lui George Maior. Cum va fi ales noul director al SRI

ro

27 Jan, 2015 14:12 712 Marime text
Directorul SRI, George Maior, și-a dat demisia și l-a informat în acest sens pe președintele României, Klaus Iohannis. Numirea unui nou director al SRI stă în pixul lui Klaus Iohannis, Parlamentul având doar rolul de audiere și votare a propunerii avansate de președinte, conform www.Stiripesurse.ro.

Conform Legii 14/1992 privind organizarea și funcționarea SRI, un nou director al Serviciului este numit după o procedură clară:
ART. 23

Serviciul Român de Informaţii este condus de un director, cu rang de ministru, numit de Camera Deputaţilor şi Senat în şedinţa comună, la propunerea Preşedintelui României, în urma audierii celui propus de către comisia însărcinată să exercite controlul parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii, care va prezenta un raport în fata celor două Camere ale Parlamentului.

La numirea în funcţie, directorul depune în fata Parlamentului următorul jurămînt: "Eu,..., jur ca voi îndeplini de buna-credinţa şi nepărtinire, în deplinul respect al Constituţiei şi legilor tarii, atribuţiile ce-mi revin în calitate de director al Serviciului Român de Informaţii.", se prevede în Legea de organizare a SRI. Integral pe www.Stiripesurse.ro  

Sursa text: www.Stiripesurse.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii