Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:47 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiripesurse.ro Ce conține chestionarul PSD pentru membrii săi / DOCUMENT

ro

09 Oct, 2015 17:53 811 Marime text
Social-democraţii din toată ţara se pregătesc de alegeri interne. Duminică, cei peste 500.000 de membri de partid sunt aşteptaţi să voteze, în filialele din care fac parte. Un scrutin fără surprize - pe buletinul de vot este înscris un singur nume: cel al lui Liviu Dragnea. Totuşi, cursa electorală este mai mult decât un test politic. PSD declanşează acum cea mai amplă cercetare sociologică realizată vreodată de un partid din România, potrivit stiripesurse.ro.

Liderii social-democraţi vor să afle părerea românilor referitoare la Liviu Dragnea şi la guvernarea PSD. Cu alte cuvinte, Liviu Dragnea vrea să afle cât de iubit este şi în afara formaţiunii pe care deocamdată o conduce din poziţia de interimar.

Chestionarul are două pagini şi conţine 11 întrebări. Social democraţii vor să afle care este cea mai importantă măsură pe care PSD trebuie să o ia pentru familia celui chestionat şi care dintre măsurile luate de guvernul Ponta i-a nemulţumit.

Liviu Dragnea testează şi câteva dintre proiectele sale politice: comasarea tuturor alegerilor într-un singur an, la un interval de 5 ani, modificarea Constituţiei, descentralizarea şi regionalizarea. PSD este interesat şi de opinia românilor despre lupta anti corupţie.

Din chestionar, PSD va crea şi o bază de date pentru alegerile din 2016. Se cer a fi completate şi date personale precum nume, număr de telefon şi localitatea unde a fost completat formularul.

Pe modelul alegerilor prezidenţiale şi social-democraţii îşi vor alege preşedintele partidului, duminică. Se vor monta astfel de cabine de vot, sute în România, până în ultimul cătun, desigur acolo unde există membri PSD.

Secţiile de votare vor fi amenajate în sediile de partid sau în birourile parlamentarilor PSD. 530.000 de membri vor vota cu buletinul de identitate. Scrutinul va începe duminică la ora 8.00 dimineaţa şi se va încheia la ora 20.00.

Integral pe stiripesurse.ro
Sursa text + foto: stiripesurse.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii