Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:12 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiripesurse.ro Senatul a adoptat legea finanțării partidelor și a campaniilor electorale

ro

22 Apr, 2015 11:55 663 Marime text
Plenul Senatului a adoptat, miercuri, cu 105 voturi 'pentru', doua voturi 'impotriva' si o abtinere, Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, proiect trimis la reexaminare de Presedintele Romaniei, informează www.stiripesurse.ro.

Proiectul merge la Camera Deputatilor in calitate de camera decizionala.

Comisia parlamentară pentru modificarea legilor electorale a aprobat marţi cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis pentru Legea finanţării partidelor politice, cea mai importantă modificare fiind aceea că împrumuturile angajate de partide trebuie restituite în termen de trei ani, iar toate împrumuturile, indiferent de sumă, trebuie să se facă prin transfer bancar.

'Am aprobat cererea de reexaminare a preşedintelui Iohannis cu privire la legea finanţării partidelor politice, toate punctele au fost aprobate în unanimitate în comisie. Cel mai important lucru este că am reglementat acea problemă a împrumuturilor semnalată de preşedinte. Problema care era semnalată era aceea că împrumuturile ar fi putut prin nerestituire să se constituie în subvenţie mascată şi împrumuturile în numerar erau un pericol de reprezenta un fel de spălare de bani. Am reglementat aceste lucruri prin introducerea unor termeni foarte fermi de restituire a împrumuturilor de maximum trei ani şi obligativitatea ca toate împrumuturile, indiferent de sumă, să se facă numai prin transfer bancar pentru a se putea verifica existenţa sumei respective', a spus preşedintele comisiei, Mihai Voicu.

Integral pe www.stiripesurse.ro
Sursa text: www.stiripesurse.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii