Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiripesurse.ro PNL de acord cu Kovesi. Declaraţia privind imunitatea este corectă şi rezonabilă

ro

09 Apr, 2015 16:27 1502 Marime text
Senatorul PNL, Puiu Haşotti, spune că este de acord cu declaraţia şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, care a afirmat la Digi24, în contextul imunităţii parlamentarilor, că nu este normal ca un vot politic să se substituie justiţiei şi că este o aplicare preferenţială a legii, prin care se creează discriminări faţă de restul populaţiei, informează stiripesurse.ro.
 
"100% de acord cu ce a spus doamna Laura Codruţa Kovesi. Şi asta nu o spun numai eu, asta a spus-o Partidul Naţional Liberal prin toţi reprezentanţii săi. Categoric de acord şi spre asta ne-am şi îndreptat (...). Declaraţia doamnei procuror-şef DNA este cât se poate de corectă, rezonabilă şi sunt de acord cu ea", a declarat, la RFI, Hasotti.
 
Senatorul PNL declară că "parlamentarii trebuie să aibă imunitate în ceea ce priveşte declaraţiile politice. Punct. Solicitările justiţiei referitoare la anchetare, reţinere şi arestare nu trebuie să treacă printr-un filtru parlamentar. Dar aici, sigur, trebuie să ne gândim la revizuirea Constituţiei, trebuie să ne gândim şi la alte categorii sociale, însă din punctul meu de vedere, imunitatea parlamentară trebuie să se refere exclusiv la declaraţii politice şi atât, făcute în orice fel de context".
 
Puiu Haşotti consideră că această chestiune va trebui reglementată de comisia de revizuire a legii fundamentale: "Comisia de revizuire a Constituţiei din care fac şi eu parte în mod inevitabil va trebui să ia în discuţie acest lucru, iar propunerea noastră, a liberalilor este în sensul celor spuse mai înainte".

Integrral pe STIRIPESURSE.RO.

Sursa: STIRIPESURSE.RO
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii