Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:09 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiripesurse.ro operaţiunea pensii speciale pentru jurnalişti, declanşată în Parlament

ro

16 Apr, 2015 09:51 1522 Marime text
În plin scandal al pensiilor speciale pentru parlamentari, un senator UNPR vrea să bage şi jurnaliştii pe lista celor privilegiaţi la bătrâneţe. informează www.stiripesurse.ro.

Senatorul UNPR Haralambie Vochiţoiu a depus în Parlament o propunere legislativă pentru completarea art.1 din Legea nr. 8 din 11 ianuarie 2006 privind instituirea indemnizaţiei pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică. Senatorul vrea ca şi jurnaliştii să beneficieze, în calitate de creatori, de o indemnizaţie de 50% din pensia normală.

"Având în vedere că a fost omisă creația jurnalistică (din legea 8/2006 - n.r.), Uniunea Ziariștilor din România s-a adresat în acest sens Academiei Române, iar răspunsul primit de la Secretarul General al Academiei Române ne prezintă următoarele concluzii:

'Secția de Filologie și Literatură și Secția de Arte, Arhitectură și Audiovizual, unde președinți sunt academicienii Eugen Simion și Răzvan Teodorescu, au opinat că actul jurnalistic, publicistic din presa scrisă și cea audiovizuală constituie un act de creație a jurnalistului, când produsul jurnalistic este de calitate și respectă Codul deontologic al profesiei de jurnalist.

Calitatea actului de creație jurnalistică, conform acelorași opinii a secțiilor Academiei Române, poate fi stabilită numai de Uniunea de profil a breslei, adică Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, pe baza criteriilor de ordin estetic și deontologic.'

Integral pe www.stiripesurse.ro
Sursă text: www.stiripesurse.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii