Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:15 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiripesurse.ro DEZVĂLUIRI de la Bruxelles despre Victor Ponta și Ion Iliescu

ro

13 Jun, 2015 17:48 1031 Marime text
 
Direct de la Bruxelles, o serie de dezvăluiri despre Victor Ponta și Ion Iliescu pot tulbura politica românească. Europarlamentarul Tokes Laszlo a declarat, sâmbătă, că la Bruxelles s-a discutat despre înfiinţarea unui tribunal pentru crimele comunismului, adăugând: "acum suntem aproape de demiterea utecistului Victor Ponta și tragerea la răspundere a lui Ion Iliescu", relatează stiripesurse.ro.
 
Europarlamentarul Tokes Laszlo a afirmat, sâmbătă, la o dezbatere care s-a desfăşurat la Timișoara, că în cei 25 de ani de la Revoluție cei care au luptat în acele zile pentru căderea comunismului s-au îndepărtat unii de alții.
 
"În cursul celor 25 de ani de la Revoluție și până acum, ne-am îndepărtat unii de alții, cei care am susținut schimbul de regim din 1989. Prelegerea mea de astăzi (sâmbătă - n.r.)se numește «Fără compromisuri». Faptul că azi se împlinesc 25 de ani de la revoltele studențeşti dă o importanță aparte evenimentului. În urmă cu puțină vreme de la acel moment, la Timișoara s-a semnat Proclamația. Temerile noastre au fost întemeiate. Ion Iliescu a stat ca o stavilă în fața aplicării Proclamației. Apoi, în Duminica Orbului, oamenii, două treimi mai exact din cei prezenți la urne, au votat FSN. A urmat restaurarea puterii comuniste care ține și în zilele noastre", a declarat Tokes.
 
El a spus că în continuare susține democrația și luptă "împotriva puterii retrograde", adăugând că aceia care au înfăptuit crimele comunismului trebuie să răspundă în fața justiției.
 
Totodată, Tokes a anunțat că la Bruxelles s-a discutat despre înființarea unui tribunal penal pentru crimele comunismului din statele europene, scrie mediafax.ro
 
"Crimele și criminalii comunismului trebuie judecaţi. Victimelor trebuie să li se facă dreptate. Nu putem trece nepăsători pe lângă raportul lui Tismăneanu, pe lângă sacrificiile lui Teodor Mărieș. Acestea ne aduc aminte de responsabilitățile noastre. (…) Acum suntem aproape de demiterea utecistului Victor Ponta și tragerea la răspundere a lui Ion Iliescu. Luna trecută, la Bruxelles a avut loc o conferință despre crimele comunismului. Platforma a propus atunci crearea unui tribunal european care să judece crimele comuniste și să identifice făptașii care sunt în viață. După atâția ani de tergiversare există semne că justiția s-a urnit din loc. Urmează cazul Ion Iliescu. Întrebarea e cât mai ține situația aceasta în care aceiași călăi să îi domine pe cei care au avut de suferit din cauza lor în trecut", a spus Tokes.
 
Europarlamentarul Tokes Laszlo a participat, la invitaţia Societăţii Timișoara, la o dezbatere care a avut loc la împlinirea a 25 de ani de la manifestațiile din Piața Universității de la București.
 
Sâmbătă se împlinesc 25 de ani de la cea mai sângeroasă mineriadă, în urma căreia au murit zeci de oameni, dintre care doar şase au fost identificaţi şi recunoscuţi, iar 746 au fost răniţi. La începutul acestui an, în februarie, dosarul Mineriadei a fost redeschis.

Integral pe STIRIPESURSE.RO.

Sursa: STIRIPESURSE.RO

Ti-a placut articolul?

Comentarii