Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:19 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiripesurse.ro Conflictul de interese, măcelărit tacit în Senat

ro

30 Mar, 2015 16:21 726 Marime text

Un proiect de lege de modificare a Codului Penal, proiect care ar permite functionarilor publici sa-si angajeze rudele pana la gradul II inclusiv fara ca acest lucru sa fie considerat conflict de interese, a fost adoptat tacit, de catre Senatul Romaniei, informează www.stiripesurse.ro.

Proiectul a avut aviz negativ atat de la Ministerul Justitiei cat si de la Comisia Juridica a Senatului.

Propunerea legislativă pentru modificarea art. 301 şi art. 308 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal merge la Camera Deputatilor, in calitate de camera decizionala, Senatul fiind doar prima camera sesizata.

Codul Penal prevede la CAPITOLUL II - Infracţiuni de serviciu, Art. 301 - Conflictul de interese, urmatoarele:

(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

(2) Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative.

Integral pe www.stiripesurse.ro
Sursă text:www.stiripesurse.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii