Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua în care Arpad Tordai, la numai 15 ani, a apărat trei lovituri de pedeapsă, iar FC Viitorul a învins Dinamo și a mers în semifinale (galerie foto + video)

ro

11 May, 2020 00:00 3092 Marime text

În urmă cu opt ani, în mai 2012, FC Viitorul Under-17, generația 1995/1996, învingea Dinamo U-17 și se califica în semifinalele Campionatului Național. Echipa de pe litoral se impunea la loviturile de departajare, unde eroul partidei a fost Arpad Tordai.

Formația de pe litoral era la un singur pas, meciul cu Dinamo, de accederea în careul de ași al competiției. „După 5-2 cu Noua Generație Iași și 6-0 cu Petrolul Ploiești, FC Viitorul U17 avea nevoie să treacă de Dinamo U17 în ultimul joc de la turneul zonal pentru a pătrunde în careul de ași. Aflate la egalitate perfectă înaintea meciului decisiv (8 puncte, golaveraj 11-2), FC Viitorul și Dinamo au încheiat la egalitate jocul, 1-1 (goluri Alexandru Târnovan 55 / Cristian Manea 5), astfel că echipa calificată în semifinale avea să se desemneze la lovituri de departajare“, se reamintește pe site-ul oficial al Academiei Hagi.
După nouă serii de penalty-uri, juniorii Viitorului s-au impus cu 6-5 și au pătruns între cele mai bune patru echipe din țară. Eroul partidei a fost goalkeeper-ul Arpad Tordai, care a apărat trei lovituri de pedeapsă. La ora partidei, Arpad Tordai avea doar 15 ani, însă evolua deja pentru formația Under-17 a Academiei Hagi! 
În meciul cu Dinamo, pentru FC Viitorul U17 au evoluat: Arpad Tordai - Cătălin Toriște, Robert Hodorogea, Paul Iacob, Robert Ciurea (76 Elvis Otei) - Bogdan Vasile, Daniel Gheorghe (45 Ferdi Ghenciu), Răzvan Marin - Alexandru Târnovan, Ionuț Ichim (49 Mihai Oarnă), Vasile Mihai.

Sursa foto: Academia Hagi

 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii