Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:18 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanţa întâlneşte astăzi Galatasaray Istanbul (galerie foto)

ro

05 Sep, 2021 10:32 2757 Marime text
 
 
  • Cele două formaţii se duelează în pauza competițională prilejuită de partidele din preliminariile Campionatului Mondial.
 
Echipa de Liga 1 Farul Constanţa şi cea mai galonată formație din Turcia, Galatasaray Istanbul, se întâlnesc astăzi într-un meci de verificare.

Confruntarea se dispută, de la ora 11.00, la Istanbul, în pauza competițională prilejuită de partidele din preliminariile Campionatului Mondial.

Palmaresul lui Galatasaray cuprinde 22 de titluri de campioană, 18 Cupe ale Turciei, 16 Supercupe, o Cupă UEFA şi o Supercupă a Europei.

Întâlnirea reprezintă un bun prilej de pregătire pentru ambele formații, trupa pregătită de Fatih Terim fiind calificată și în grupele Europa League, în timp ce Farul își dorește un parcurs cât mai bun în acest sezon de Liga 1, se arată pe site-ul oficial al Farului Constanţa.


Pentru Farul nu vor putea evolua în acest meci 14 jucători, convocați la loturile naționale: Aioani și Ghiță (la seniori), Pitu și Georgescu (naționala U21), Grameni, Andronache, Buta, Grosu, Bîrzu (toți la U 20), Bodișteanu, Popescu, Lazăr, Sîrbu (toți la U19) și Sali (la U17).

În afara acestora, la acțiunile loturilor naționale din luna septembrie, au mai fost convocați, la lotul Under 18, alți patru jucători constănțeni: David Maftei, Vlasti Martinovic, Ștefan Duțu și Denis Bujor (jucători de câmp).

Înaceastă situaţie, în delegația care a făcut deplasarea la Istanbul se regăsesc alți doi juniori din cadrul Academiei Hagi, David Dincă și Răzvan Tănasă.

Lotul deplasat în Turcia:

- portari: Ștefan Mușat și David Dincă (născut 2004)

- jucători de câmp: Damian Dussaut, Radu Boboc, Ionuț Larie, Gabriel Dănuleasă (2003), Sebastian Mladen, Bradley de Nooijer, Alin Dobrosavlevici, Andrei Artean, Josemi Castaneda, Romario Pires, Florin Purece, Carlo Casap, Eduard Radaslavescu (2004), Aurelian Chițu, Vlad Chera, Adrian Petre, Jefte Betancor, George Ganea, Ely Fernandes, Răzvan Tănasă (2003).


Ne bucurăm că putem evolua împotriva unui nume important din fotbalul european. Chiar dacă 14 dintre componenții echipei au fost convocați la loturile naționale de juniori, tineret și seniori și nu îi vom avea disponibili la acest amical, va fi un test foarte bun pentru toți ceilalți care vor face această deplasare, a declarat, conform sursei citate, președintele Farului, Gheorghe Popescu, component al echipei Galatasaray în perioada 1997-2001 și autorul golului decisiv care a dus Cupa UEFA în Turcia.

 
Din lotul echipei constănţene nu mai face parte portarul Arpad Tordai, după ce Farul Constanța și Mezokovesd Zsory ajuns la un acord pentru transferul definitiv al jucătorului la formația din prima ligă din Ungaria.

În vârstă de 24 de ani, Tordai a evoluat în trei partide din acest sezon pentru echipa de pe litoral. Produs al Academiei Gheorghe Hagi, ''Arpi'' a câștigat alături de Farul campionatul, Cupa și Supercupa României.

Mulțumim, Arpi, și mult succes în continuare!, este mesajul grupării constănţene.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Sursa foto: Facebook (Farul Constanţa)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii