Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zgomot „de bolid“ la Mangalia Pilotul campion Emil Ghinea, cursă „în miniatură“, în curtea casei sale! (galerie foto + video)

ro

22 Apr, 2020 00:00 5319 Marime text

Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, multiplul campion al României la viteză în coastă, trece cu greu, în perioada actuală, peste lipsa competițiilor, oprite și la această ramură sportivă din pricina pandemiei de coronavirus. Motorsportul i-a intrat în sânge sportivului de 41 de ani, care tânjește să îmbrace din nou, în cursă, costumul de pilot, să audă zgomotul făcut de motorul bolidului și să guste din plin senzațiile tari oferite de „zborul“ pe traseele montane.

Deocamdată, toate acestea „stau în garaj“, însă, cum Emil și familia sa nu duc lipsă de inventivitate, în curtea casei Ghinea, de la Mangalia, pe gazon, a fost regizată o „cursă“ în miniatură. Filmulețul astfel creat a fost postat pe Tik Tok de fiica cea mare a campionului, Anelis (cea care l-a editat), iar apoi a ajuns și pe Facebook pus de un prieten al campionului. Astfel, Emil apare pe treptele din fața casei, costumat de cursă, își pune și casca și intră pe „circuit“. „Dor de curse“, se aude o voce pe filmare, anticipând ce va urma.

Pe post de mașină de curse este însă o… mașină de tuns iarba, pe care Emil o manevrează pe gazon. Zgomotul de fundal, pregătit de Anelis și perfect sincronizat cu mașina de tuns iarba, este al unui bolid de curse, sporindu-se astfel originalitatea regiei! „Ne cam plictisim în această perioadă și am vrut să mai alungăm monotonia. Cum atmosfera de curse ne lipsește enorm tuturor, am vrut să o refacem, pentru puțin timp, acasă“, a declarat Emil Ghinea. Filmulețul e însoțit de haștag-urile #vreaulacurse, #sperămcătotulvafibine, #sănevedemsănătoși, #stămacasă,  #plictiseală și #grădinărit.       
 
Campionul poartă, cu rezultate deosebite, numele Mangaliei în motorsportul românesc. Emil a avut şi în 2019 un sezon competiţional remarcabil, care i-a adus trei prezenţe pe podium la Gala Campionilor Federaţiei Române de Automobilism Sportiv: locul 1 în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, la clasa E2-SH-3000 (noua denumire a grupei H, clasa 3), locul 1 în Campionatul Naţional Super Rally, la grupa 3A (maşini peste 300 CP, cu o singură punte motoare) şi locul 3 pe echipe, cu Auto Speed Team Mangalia, pentru care a evoluat alături de elevul său, Alin George Luca.

Medalia de aur din stagiunea 2019 de la Viteză în Coastă este a patra în competiţie pentru Emil Ghinea (după cele din anii 2011, 2013 şi 2014), campionul având în palmares şi trei medalii de argint (în 2012, 2015 şi 2018)! În CNVC, pilotul din Mangalia a condus, între 2011 şi 2014, o maşină Renault 5GT Turbo, iar din 2014 a pilotat un Renault Clio V6 Trophy.

Din sezonul 2020, campionul de pe litoral se va afla în competiţie la bordul unui alt bolid, un bipost „Norma M20F“, bineînţeles la o altă grupă, E2SC (n.r. SC fiind prescurtarea de la „sports car“). Cu noua maşină, Emil a evoluat încă din ultima etapă a ediţiei 2019 a campionatului, când era deja campion naţional. Bolidul Norma M20F e produs în Franţa, are motor Honda de 2 litri, cutie secvenţială în şase viteze şi tracţiune spate. Această mașină a fost expusă și la ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României 2020, care s-a desfăşurat la Romexpo Bucureşti, și unde şi-au prezentat ofertele turistice şi municipiul Mangalia, şi staţiunile din sudul litoralului. 

Sursa foto: Facebook

Citește și:

Maşina de curse Norma M20F a pilotului din Mangalia Emil Ghinea, expusă la Târgul de Turism al României (galerie foto)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii