Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maşina de curse Norma M20F a pilotului din Mangalia Emil Ghinea, expusă la Târgul de Turism al României (galerie foto)

ro

24 Feb, 2020 00:00 4964 Marime text

La ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României 2020, care s-a desfăşurat la Romexpo Bucureşti, şi-au prezentat ofertele turistice şi municipiul Mangalia, şi staţiunile din sudul litoralului, iar la standul acestora a fost expusă şi maşina de curse Norma M20F a pilotului din Mangalia Emil Ghinea.


Cunoscutul sportiv, multiplu campion naţional la viteză în coastă, îi face o bună reclamă Mangaliei, el având şi în 2019 un sezon competiţional remarcabil, care i-a adus trei prezenţe pe podium la Gala Campionilor Federaţiei Române de Automobilism Sportiv: locul 1 în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, la clasa E2-SH-3000 (noua denumire a grupei H, clasa 3), locul 1 în Campionatul Naţional Super Rally, la grupa 3A (maşini peste 300 CP, cu o singură punte motoare) şi locul 3 pe echipe, cu Auto Speed Team Mangalia, pentru care a evoluat alături de elevul său, Alin George Luca.


Medalia de aur din stagiunea 2019 de la Viteză în Coastă este a patra în competiţie pentru Emil Ghinea (după cele din anii 2011, 2013 şi 2014), campionul având în palmares şi trei medalii de argint (în 2012, 2015 şi 2018)! În CNVC, pilotul din Mangalia a condus, între 2011 şi 2014, o maşină Renault 5GT Turbo, iar din 2014 a pilotat un Renault Clio V6 Trophy. Din sezonul viitor însă, campionul de pe litoral se va afla în competiţie la bordul unui alt bolid, un bipost „Norma M20F“, bineînţeles la o altă grupă, E2SC (n.r. SC fiind prescurtarea de la „sports car“). Cu noua maşină, Emil a evoluat încă din ultima etapă a ediţiei 2019 a campionatului, când era deja campion naţional. Bolidul Norma M20F e produs în Franţa, are motor Honda de 2 litri, cutie secvenţială în şase viteze şi tracţiune spate.


Anul trecut, Mangalia a fost pusă pe harta motorsportului, găzduind etapa de debut a sezonului 2019 din Campionatul Naţional de Super Rally. Includerea municipiului din judeţul Constanţa ca etapă în calendarul competiţiei a fost strâns legată şi de contribuţia pe care a avut-o Emil Ghinea la dezvoltarea motorsportului. Și în 2020 la Mangalia se va desfăşura o etapă de Super Rally (întrecere al cărei promotor este Mihai Leu), pe 9 mai. Mihai Leu a concurat alături de Emil Ghinea în ediţia trecută a campionatului. Cei doi sunt buni prieteni, iar Leu l-a vizitat acum pe Emil la standul de la Romexpo.


Sursa foto: Facebook (Emil Ghinea)


Citeşte şi:

La viteză în coastă, Emil Ghinea pilotează un nou bolid, Norma M20F „Mulţi au spus că m-am băgat în cuşca leilor“ (galerie foto)

Campionatul Naţional de Super Rally va avea şi în 2020 o etapă la Mangalia

Şi-a făcut norma cu bolidul Renault Clio V6 Trophy Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, un nou titlu de campion al României la viteză în coastă! (galerie foto)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii