Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vor participa şi alergători din SUA sau Indonezia La Maratonul Nisipului, de la Mamaia, se acordă premii în valoare totală de 45.000 de lei

ro

21 Mar, 2018 00:00 2914 Marime text
Au mai rămas patru zile până la ediţia a cincea a Maratonului Nisipului, unul dintre primele maratoane din Europa care se desfăşoară integral pe nisip. Până la ora actuală, peste 1.000 de sportivi din România şi din alte ţări s-au înscris la inedita cursă de la malul Mării Negre, de duminică, 25 martie, din staţiunea Mamaia, şi alte câteva sute de constănţeni şi-au anunţat deja prezenţa pentru a-şi susţine favoriţii.
 
La start vor fi prezenţi şi sportivi din Republica Moldova, Suedia, Indonezia, Rusia, Franţa, Italia, Statele Unite etc. Evenimentul sportiv internaţional este organizat de Asociaţia Sportivă SanaSport (preşedinte, Daniel Antonaru) şi Radio Constanţa, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Primăria Constanţa şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral. Maratonul Nisipului se adresează atât alergătorilor amatori, cât şi sportivilor de performanţă şi conţine patru probe competitive (maraton, semimaraton, cursa de 10 kilometri XS Sport Nutrition şi cursa populara de 5 kilometri), precum şi crosul Family Run (aproximativ 1 kilometru), care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinţi, cât mai ales pe copiii acestora.
 
Şi la această ediţie, părinţii împreună cu micuţii lor vor alerga la crosul Family Run, iar toate sumele obţine din vânzarea biletelor şi din donaţii sau sponsorizări vor fi direcţionate pentru reconstrucţia şi modernizarea Secţiei de Terapie Intensivă Nou-Născuţi şi a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa.
 
Sponsorii evenimentului au pregătit premii în valoare totală de 45.000 de lei, dintre care 11.300 de lei sunt premiile în bani acordate primilor clasaţi la fiecare cursă. De asemenea, premiaţi vor fi maratoniştii care vor reuşi să doboare recordurile cursei la proba de 42 km, stabilite acum trei ani de alergătorul din Republica Moldova Ghenadie Timbalist (2 ore, 36 minute şi 2 secunde) şi de românca Nicoleta Ciortan (3 ore, 17 minute şi 18 secunde).
 
Sponsorii au pregătit şi premii în produse, articole sportive sau vouchere de cumpărături care vor fi acordate câştigătorilor pe categorii de vârstă.
 
Cei prezenţi la startul cursei vor purta un tricou cu însemnele tricolorului, pentru a celebra 100 de ani de la Marea Unire. „Prin acest gest, sportivii îşi doresc să transmită românilor de pretutindeni un mesaj de unitate, compasiune şi iubire. Mai mult decât atât, la competiţia sportivă s-au înscris deja un grup semnificativ de sportivi din Republica Moldova, care îşi doresc să sărbătorească, prin alergare, alături de fraţii lor din România şi să sublinieze legăturile puternice care au rămas între cele două ţări după un secol de la Marea Unire“, a declarat Daniel Antonaru.
 
Participanţii sunt aşteptaţi să ridice kit-urile de concurs din centru comercial Vivo! Constanţa (zona de food court), bd. Aurel Vlaicu nr. 220, în zilele de vineri (23 martie) şi sâmbătă (24 martie), în intervalul orar 10.00-21.00. Înscrierile la Maratonul Nisipului 2018 se pot face pe maratonulnisipului.ro.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii