Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voleibalistele de la CS Medgidia, în primele patru şi în Europa Florin Voinea - „Au avut permanent o provocare”

ro

06 Apr, 2021 00:00 3067 Marime text
  • CS Medgidia va evolua în faza următoare a Diviziei A1 alături de cele mai bune echipe din campionat.
  • CS Medgidia speră să facă o figură frumoasă şi în cupele europene.
  • Echipa din Medgidia îi are ca antrenori pe Florin Voinea şi pe Radu Began.
 

Echipa feminină de volei CS Medgidia a pătruns în careul de aşi al Diviziei A1, performanţă care îi permite să joace şi în cupele europene. Acestea sunt cele mai importante realizări ale formaţiei în cei patru ani de la înfiinţare.

În prima fază a Diviziei A1, CS Medgidia (antrenori, Florin Voinea şi Radu Began) s-a clasat pe locul patru, cu 41 de puncte, având în 22 de meciuri jucate 14 victorii (opt cu 3-0, patru cu 3-1, două cu 3-2) şi opt eşecuri (unul cu 2-3, cinci cu 1-3, două cu 0-3). În continuare, în etapa următoare a campionatului, pentru CS Medgidia vor urma meciuri de foc cu CSM Târgoviște (locul 1, cu 62 de puncte), CSM Volei Alba Blaj (locul 2, cu 61 de puncte) și CS Dinamo București (locul 3, cu 48 de puncte).
 

Întrecere cu cele mai bune

„Ne bucurăm că vom avea adversari atât de puternici, pentru acest lucru am creat această echipă. Vrem să ne întrecem cu cei mai buni, ceea ce ne ne poate face decât să ne crească nivelul de joc, colectiv, dar şi individual. Mă bucur pentru fete că vom juca în turneu împotriva celor mai bune jucătoare din campionat”, a declarat Florin Voinea. „Va fi interesant şi frumos, în continuare nu mai avem presiune. Am avut în cap şi ca obiectiv să intrăm în primele patru. Ne dorim, de ce nu, şi o medalie”, a spus şi Radu Began.
 

Nucleul de jucătoare, păstrat de la an la an

Reuşitele CS Medgidia sunt cu atât mai importante cu cât, pentru retur, s-a mers cu acelaşi lot de jucătoare, nu s-au făcut noi transferuri.

„Dacă ne uităm în prima jumătate a clasamentului, vedem multe jucătoare străine. E îmbucurător că e un nivel foarte bun în România, fetele noastre au avut permanent o provocare şi au vrut să demonstreze că şi ele pot fi o soluţie pentru voleiul de performanţă. De la an la an, ne-am păstrat un nucleu de jucătoare. Încercăm să ne menţinem acest grup, pe care ne-am bazat în ultimii ani. Sperăm ca prin aducerea unei jucătoare - două să fim o echipă şi mai competitivă şi să avem gânduri şi mai măreţe. Oricum, primul pas a fost făcut aşa cum trebuie”, a precizat principalul CS Medgidia.
 

„Se vede bine Europa”

Celălalt fost mare voleibalist din corpul tehnic al echipei, Radu Began, a arătat că CS Medgidia îşi doreşte să facă o figură frumoasă şi în cupele europene. „Cred că se va vedea bine Europa, asta ne dorim, asta îşi doresc fetele, să scoatem capul şi afară, să vedem cum se joacă voleiul de înaltă calitate. Toţi îşi doresc să participe în competiţii tari. Nu spunem că Divizia A1 nu e puternică, dar altceva e când eşti văzut pe plan internaţional”, a punctat Radu Began.

Sursa foto: Facebook (CS Medgidia)


Citeşte şi:

CS Medgidia, victorie preţioasă cu FC Argeş
„Povestea noastră frumoasă continuă în Europa!”


CS Medgidia nu a reuşit să treacă de CSM Târgovişte, liderul clasamentului
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii