Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:06 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vineri, se joacă derby-ul Dinamo - HC Dobrogea Sud Constanța Djordje Cirkovic - „Mergem să luăm cele trei puncte”

ro

27 Nov, 2020 00:00 2362 Marime text

 
  • Partida Dinamo - HCDS se joacă în sala Rapid din București, fiind transmisă în direct de TVR1.
  • Echipa din capitală are trei puncte avans în clasament față de trupa de pe litoral.
  • HC Dobrogea Sud a înregistrat până acum în zece partide nouă victorii și o singură înfrângere. 
 
Vineri, 27 noiembrie, de la 18.25, se joacă derby-ul etapei a 11-a a Ligii Naționale de handbal masculin, Dinamo București - HC Dobrogea Sud Constanța, primele două clasate în ierarhie.
 
Campioana ultimilor ani în România (în 2016, 2017, 2018 și 2019, dar nu și în 2020, când, deși a terminat sezonul pe prima poziție, titlul nu s-a acordat, întrucât, din cauza pandemiei de coronavirus, campionatul s-a întrerupt în luna martie), Dinamo are punctaj maxim în acest moment. De cealaltă parte, HCDS a înregistrat până acum în zece partide nouă victorii și o singură înfrângere, în partida de pomină cu Poli Timișoara, care s-a impus incredibil, după ce echipa de pe litoral a condus pe parcursul partidei și cu nouă goluri! Meciul Dinamo - HCDS se joacă în sala Rapid și este transmis în direct de TVR1. 
 
Pe 13 septembrie, cele două formații s-au duelat și în finala Cupei României, Dinamo impunându-se cu 24-21 (11-10). Pe de altă parte, pe 3 martie, HCDS a învins Dinamo în campionat, la Constanța, cu 27-26 (13-11).
 
„Sunt foarte optimist”
 
Jucătorii de la HC Dobrogea Sud sunt optimiști înaintea partidei de vineri și au un tonus foarte bun. „Din ce am văzut în ultimele 15 zile la antrenamente, pot să spun că sunt foarte optimist. Nu avem probleme cu accidentări, e foarte important. Am avut timp să pregătim meciul, am făcut șase - șapte ore de vizionare, am făcut tot ce trebuie. Singura problemă este pauza lungă, nu am avut niciun meci de șase săptămâni, nici măcar un amical. Dar nu contează, mergem acolo să luăm trei puncte!”, a declarat Djordje Cirkovic, antrenorul principal al HCDS, conform site-ului oficial al clubului.
 
Fără meci din 11 octombrie
 
Echipa de pe litoral nu a mai jucat de pe 11 octombrie, în timp ce Dinamo a susținut trei partide în Europa în acest interval. Marți seară, formația bucureșteană a realizat prima victorie din grupa continentală, 29-27 la București cu USAM Nimes, partidă în care portarul dinamovist, iranianul Saeid Heidarirad, a fost de netrecut pe final. „Dinamo a făcut 60 de minute bune. Portarul? Știam că mereu are peste 10 parade. E foarte rar când portarii lor au o zi slabă. Nu sunt surprize față de ce știam, poate au apărut mai mult Botea și centrul care a venit acum, Bizău. Dar au jucat fără cei mai buni oameni din atac, Ghionea și Kuduz. Aici va fi surpriză dacă revin. Nu știm încă nimic”, a mai spus Djordje Cirkovic, potrivit sursei citate.  
 
Toate partidele, programate vineri
 
După zece meciuri, clasamentul în Liga Națională este următorul: 1. Dinamo - 30p, 2. HC Dobrogea Sud - 27p, 3. Potaissa Turda - 24p, 4. Minaur Baia Mare - 21p, 5. CSM București - 21p, 6. Poli Timișoara - 21p, 7. Steaua - 20p, 8. HC Buzău 2012 - 16p, 9. Dunărea Călărași - 12p, 10. CSM Făgăraș - 12p, 11. CSU din Suceava - 11p, 12. CSM Vaslui - 10p, 13. CSM Focșani 2007 - 9p, 14. CSM Bacău - 3p, 15. CSM Reșița - 0p, 16. Magnum Botoșani - 0p.
 
Pentru meciul cu Dinamo, HCDS a plecat de la Constanța joi după-amiază, după ce, în prima parte a zilei, a efectuat un antrenament în Sala Sporturilor. Toate meciurile etapei a 11-a se joacă vineri, în două săli din București (Rapid și Apollo), conform sistemului adoptat de Federația Română de Handbal pentru acest sezon: în două locații din același oraș.
  
Sursa foto: HC Dobrogea Sud
 
Citește și:

Așteaptă duelul cu liderul Dinamo HC Dobrogea Sud Constanța nu a mai jucat un meci din 11 octombrie

Sondaj de opinie Dinamo București, văzută favorită în meciul cu HC Dobrogea Sud Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii