Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:48 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MDLPA S-a semnat contractul de finanțare pentru construirea bulevardului Madrid, din Constanța

ro

03 Apr, 2024 15:36 615 Marime text



 
  • Ministrul Adrian-Ioan Veștea a semnat, astăzi, 30 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, în valoare totală de 377.942.288,24 de lei.

Contractele, semnate împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, vizează atât modernizarea drumurilor de interes local, cât și înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră și a stațiilor de epurare.

Pentru județul Constanța, a fost semnat proiectul de construire al bulevardului Madrid, din zona cartier Tomis Plus al municipiului Constanța, precum și legătura cu arterele principale din zonă. Proiectul are o valoare de 43,000,000 lei.
 
De asemenea, pentru județul Tulcea, este aprobat proiectul de extindere a sistemului de alimentare cu apă în localitățile Ciucurova și Fântâna Mare, comuna Ciucurova, în valoare de 3,399,211.72 lei
 

Despre proiectul bulevardului Madrid

Proiectul Bulevardul  Madrid Constanța este inițiat de către Primăria Constanța și este amplasat în zona de nord a Municipiului Constanța, în intravilan, în partea de vest a drumului național DN2A și a dezvoltatorilor imobiliari Maurer Residence, Tomis Plus, Boreal Residence 2011, Boreal Plus, Mobipark, etc. și a Complexelor comerciale Carrefour, Bricostore, Decathlon, Selgros, Dedeman, urmărind traseul Drumurilor de exploatare DE 293/3 de la capătul de nord intersecție cu str. Amsterdam, spre sud pe traseul DE599 până la dereaua ce debușează în lacul Siutghiol, apoi urmând legătura cu B-dul Aurel Vlaicu prin traversarrea unor terenuri virane, la sensul giratoriu de la Vivo.

SC Co.Proiect SRL (2001) a câștigat licitația lansată de Primăria Constanța în vara anului 2022 și a încheiat contractul  nr. 146849/14.07.2022 în valoare de 330.850 lei fără TVA (66.170 euro) cu durata opt luni pentru elaborarea documentației tehnico-economice  Studiu de fezabilitate (SF) privind obiectivul de investiții Bulevardul Madrid, zona Cartier Tomis Plus, precum și legătura cu artere principale din zonă.

Contractul prevede elaborarare a două studii de teren – geotehnic și topografic, studiu de trafic și Studiul de fezabilitate care trebuie să includă și un studiu luminotehnic. Contractul este semnat de către reprezentanții primăriei Constanța, respectiv - primarul Vergil Chițac, Georgeta Gheorghe – director executiv adjunct Direcția Financiară, Raluca Georgescu director Administrare Servicii Publice, consilier juridic Mirela Cețean reprezentant Biroul Legislație, Contracte, Avize de legalitate și Legile proprietății  și Carmen Popa reprezentant Serviciul Management Drumuri și Transport, iar din partea SC Co.Proiect SRL (2001) Constanța semnează administrator Dan Mocanu.

Citește și
Bulevardul Madrid din Constanța se scumpește înainte de începerea lucrărilor propriu-zise! (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii