Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:06 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Adrian-Ioan Veștea „Ministerul Dezvoltării asigură condiții moderne pentru derularea actului de justiție”

ro

24 Nov, 2023 17:04 767 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursa foto: Pexels
  • Ministrul Adrian-Ioan Veștea a participat, astăzi, alături de ministra justiției, Alina Gorghiu, la inaugurarea sediului Curții de Apel Târgu Mureș.
 
Ministrul Adrian-Ioan Veștea a participat, astăzi, alături de ministra justiției, Alina Gorghiu, la inaugurarea sediului Curții de Apel Târgu Mureș, transmite un comunicat din partea Ministerului Dezvoltării.
 
Lucrările de intervenție și extindere la acest obiectiv, în valoare de 29.608.724,50 de lei, au fost finanțate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții (CNI).
 
Clădirea sediului Curții de Apel din Târgu Mureș este inclusă în lista monumentelor istorice ale municipiului, sub denumirea de Palatul Justiției Târgu Mureș, și, prin proiectul implementat de CNI, s-au urmărit atât reabilitarea și consolidarea construcției existente, cât și extinderea acesteia cu un corp nou de clădire, pe un regim de înălțime similar clădirii existente, de S+P+2E (subsol + parter + 2 etaje), fiind create, astfel, spații noi pentru judecători și personal auxiliar, barou pentru avocați, săli de judecată și de consiliu, spații de arhivă și birouri auxiliare.
 

„Finalizarea acestui obiectiv constituie încă o etapă în modernizarea infrastructurii sistemului judiciar, venind în sprijinul judecătorilor, procurorilor, avocaților și cetățenilor, deopotrivă. Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții, asigură condiții moderne pentru derularea actului de justiție, investind constant în acest tip de infrastructură. Am finalizat deja 14 asemenea obiective, în valoare de 140 de milioane de lei, iar alte 13 proiecte, de peste 415 milioane de lei, sunt în diferite stadii de promovare”, a precizat ministrul Dezvoltării.



Citește și:
MDLPA: Guvernul a decis noi măsuri pentru derularea Programului Național de Dezvoltare Locală și a Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii