Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vedetele sportului constănţean sunt prinţese şi în afara terenului Miss România vrea să devină kinetoterapeut (galerie foto)

ro

12 Apr, 2014 00:00 8164 Marime text
Componentă a secţiei de dans sportiv de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, manechinul constănţean Maria Iacob se pregăteşte de examenul de bacalaureat, pe care îl va susţine în această vară. Frumoasa domnişoară are multe titluri de Miss şi va continua, cum e şi normal, în domeniul modelling-ului, însă vrea să-şi construiască o carieră şi în medicina sportivă.
 
La 18 ani şi jumătate, constănţeanca Maria Iacob este deja un nume în lumea modei. Manechin la Fashion TV, tânăra a păşit în acest tărâm mirific acum trei ani, iar de atunci tot atrage ca un magnet priviri admirative, aprecieri şi titluri. „Eram la liceu, în clasa a noua, când au venit două fete într-o activitate de scouting. Eu nu aveam planuri în domeniul modelling-ului, dar, invitată, am participat a doua zi la un casting, pe care l-am trecut. Iar imediat, într-o zi sau două, am şi participat la un concurs, Miss 1 Mai, la Constanţa, unde am ocupat locul doi“, povesteşte Maria cum a intrat în branşă. A mai fost desemnată, apoi, şi Miss Năvodari, iar anul 2012 i-a adus două titluri importante.

La Mamaia, a cucerit titlul de Miss Constanţa, în cadrul Fashion TV Summer Festival, iar apoi, la Bucharest Fashion Week 2012, cel mai important eveniment de modă din România, a fost desemnată Miss România! Premiul pentru acest din urmă titlu i-a fost oferit de bijutierul vedetelor de la Hollywood, celebrul Pascal Mouawad, designerul oficial al brandului Victoria’s Secret, pentru care a realizat cea mai faimoasă şi mai costisitoare piesă de lenjerie creată vreodată, evaluată la 12,5 milioane de dolari. În afară de prezentările din ţară, şarmanta domnişoară a avut ieşiri şi peste hotare, ajungând la Kitzbuel (în Austria), în Franţa, Italia sau la Monte Carlo. Elevă în clasa a XII-a la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, Maria face parte din secţia de dans sportiv a instituţiei de învăţământ (antrenoare Magdalena Martinescu), însă nu va continua în acest domeniu şi după terminarea liceului, în această vară.
 
Defila prin casă cu pantofii cu toc ai mamei
 

Pe lângă modelling, de care s-a îndrăgostit iremediabil şi la care nu va renunţa în niciun chip, Maria vrea să urmeze o carieră şi în medicina sportivă, un domeniu care o atrage de mult. „Am început dansul sportiv în clasa a cincea, însă acesta va rămâne la nivel de hobby. Am plecat în viaţă pe drumul modelling-ului şi nu mă voi abate de la el. Îmi place foarte mult. De mică aveam înclinaţii către meseria de manechin. Mă încălţam cu pantofii cu toc ai mamei şi defilam prin casă pe podiumuri imaginare. La acea vârstă, mă atrăgea însă în egală măsură şi medicina, de aceea vreau să mă îndrept, după ce termin liceul, şi spre acest domeniu. Voi da examen, la Universitatea Ovidius din Constanţa, la Facultatea de Medicină Sportivă, în ramura kinetoterapiei. Mi-ar plăcea să lucrez la o echipă sportivă pe partea de recuperare, în calitate de kinetoterapeut. Iar pe viitor, plănuiesc să mă specializez şi în domeniul Balneoterapiei“, îşi dezvăluie Maria planurile de viitor.
Dacă pe podiumul de prezentare a scăpat de trac, în scurt timp, Maria va fi încercată de un alt tip de emoţii, cele ale bacalaureatului. În vară, tânăra va susţine examenul de maturitate, iar în această perioadă se „antrenează“ intens pentru el. „Sunt băgată până peste cap în cărţi şi caiete. Am mai rărit acţiunile legate de modă, pentru că vreau să mă pregătesc bine pentru bac“, afirmă Maria Iacob.
 
Simona Halep i-a cucerit pe fani
 
Miss România nu este însă singura domnişoară care înfrumuseţează sportul constănţean. O mulţime de tinere sunt prinţese şi în afara terenului, strălucind nu numai în echipamentul de concurs, pe teren sau în sală, ci şi în ţinute de gală, la diferite ocazii şi evenimente. Tenismenei Simona Halep i s-a dus vestea în lume. La numai 22 de ani, a ajuns pe locul cinci în clasamentul mondial, cea mai bună poziţie ocupată vreodată de o jucătoare din România. Modestă, amabilă şi la locul ei, Simona este o domnişoară foarte frumoasă. I-a cucerit pe fani, care o adoră, iar prezenţa sa extra-sportivă este încântătoare.
 
Eliza Samara, o naşă superbă
 
Cea mai bună sportivă a Constanței din ultimii ani, jucătoarea de tenis de masă Eliza Samara, a fost strălucitoare, anul trecut, în postura de nașă la nunta de la Arad a Danei Dodean (colega sa de lot național), care s-a măritat cu portughezul Joao Monteiro (şi el jucător de tenis de masă). Petrecerea s-a desfăşurat la complexul de lux „Noblesse Ballroom“, iar Eliza (24 de ani) a fost o nașă superbă. La fotografia în care apare alături de mireasă, Eliza Samara a postat mesajul: „Prietena mea, confidenta mea, fina mea!“. Cele două sunt prietene foarte bune, cucerind împreună multe titluri importante, printre care şi medalia de aur la Campionatul European. Eliza a dat foarte bine şi la şedinţele foto oficiale, atât pentru calendarele Federaţiei Române de Tenis de Masă, cât şi la acţiunea 2012 / 2013 a unei firme de produse sportive.
 
Anca Surdu, graţioasă şi pe malul mării
 
Desăvârşită în competiţiile de gimnastică aerobică, frumoasa sportivă a Farului Constanţa, Anca Surdu, poate urma fără probleme şi o carieră în modelling. Şedinţele foto efectuate de fotograful profesionist Radu Enache în acest an, pe malul mării, atât la Varna, în Bulgaria, cât şi la Vama Veche, dezvăluie o domnişoară foarte frumoasă, plină de graţie şi gingăşie. Nici nu avea cum să fie altfel, din moment ce Anca Surdu, componentă a lotului naţional al României, are un succes deosebit în marile concursuri internaţionale de gimnastică aerobică, unde şarmul şi naturaleţea sunt căutate de arbitri şi fac diferenţa.
 
Astăzi e ziua de naştere a Cristinei Bujin
 
Cu siguranţă, la concursurile de atletism, sunt destui suporteri care vin doar pentru a o vedea pe frumoasa Cristina Bujin. Soră a regretatului Claudiu Bujin, aceasta este o valoroasă sportivă, componentă a lotului naţional şi participantă la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra. Astăzi, ea îşi serbează ziua de naştere, împlinind 26 de ani! Este multiplă campioană naţională, la toate categoriile de vârstă, medaliată pe plan internaţional, atât la Europene, cât şi la Mondiale (la cadete, junioare şi tineret) şi participantă la aceleaşi întreceri şi la senioare. Şi în afara terenului, este la fel de carismatică, iar ţinutele de gală o prind foarte bine pe sportiva înaltă de 1,72 m.
 
Cristina Neagu, campioană mondială şi domnişoară de onoare
 
Campioană mondială la Kung-Fu, Cristina Neagu a interpretat anul trecut un alt rol, cel al Ilenei Cosânzeana, la nunta unui văr de-al ei, George Uţă, la care a fost domnişoară de onoare. Binecuvântată cu talent sportiv, dar şi cu frumuseţe, Cristina a fost una dintre cele mai fermecătoare prezenţe feminine de la căsătoria care a strâns peste 150 de nuntaşi la petrecerea din Satul de Vacanţă, de la localul „La Iani“. În vârstă de 22 de ani şi cu o înălţime de 1,70 m, Cristina Neagu a fost întâi atletă, concurând în proba de 3.000 de metri, dar participând şi la două semi-maratoane. Nu a renunţat definitiv la alergare, mai face curse pentru menţinerea în formă.
 
Set de poze profesioniste la majoratul Andreei Lefcenco
 

O altă atletă constănţeană, Andreea Lefcenco, a participat, anul trecut, cu ocazia majoratului, la o şedinţă foto a unei firme de profil. Tânăra ar fi vrut foarte mult să pozeze pe stadionul „Farul“, acolo unde se antrenează, însă nu s-a putut, din pricina timpului ei insuficient (în aceeaşi zi a trebuit să efectueze vizita medicală la Bucureşti), astfel că şedinţa foto s-a desfăşurat într-un alt cadru, pe malul mării, în Mamaia. Campioana Andreea a participat apoi şi la un concurs organizat de firma respectivă, în care ocupantele primelor trei locuri au primit câte o şedinţă foto profesională. Atât în ţinuta de majorat, cât şi în fotografiile făcute de profesionişti, Andreea a arătat superb.
 
Poveste de iarnă cu Ana-Maria Sebe
 

Din lumea tenisului de masă vine şi Ana-Maria Sebe, o frumoasă blondă cu ochi albaştri. Lansată de Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din Constanţa, Ana Maria (fiica antrenoarei de tenis de masă Liliana Sebe) este campioană europeană şi actualmente joacă în Turcia, dar reprezintă şi clubul Farul în competiţiile interne. În preajma sărbătorilor de iarnă ale anului 2012, sportiva a participat la o şedinţă foto efectuată de Andrei Baican, iar imaginile surprinse stau mărturie că simpatica şi amabila tânără se simte în largul ei şi în faţa aparatului de fotografiat, nu numai la masa de tenis. În liceu, Ana-Maria (care va împlini 23 de ani în această vară) a fost colegă de clasă cu Simona Halep, cele două împărţind o perioadă şi aceeaşi bancă.

Sursa foto: Facebook și Remus Nicolăescu (1, 3, 28), Radu Enache (6, 13, 14) și Andrei Baican (10, 11, 12)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii