Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valentin Cojocaru, învins doar din penalty la FC Viitorul „În meciul cu FCSB ne vom gândi numai la cele trei puncte“

ro

08 Mar, 2018 00:00 1121 Marime text
Campioana României, FC Viitorul, debutează duminică, 11 martie, în turneul play-off al Ligii 1, întâlnind în deplasare, de la ora 20.45, vicecampioana FCSB.

Transferat la FC Viitorul în această iarnă, portarul Valentin Cojocaru a reuşit partide foarte bune în tricoul echipei constănţene în cele patru jocuri oficiale pe care le-a disputat de la revenirea în Liga 1. A fost învins de două ori în cele patru meciuri, dar de fiecare dată doar din penalty, iar evoluţiile sale au ajutat FC Viitorul să se califice pentru al treilea an consecutiv în play-off.
 
„Calificarea în play-off e o bucurie foarte mare, după atâta timp în care nu mai trăisem asemenea sentimente. Mă bucur pentru echipă, staff şi colegi că s-a reuşit acest lucru. În play-off, sperăm să continuăm şi mai bine. Suntem o echipă tânără, dar am reuşit un obiectiv destul de îndrăzneţ şi important. Ne vom concentra de la meci la meci să facem cât mai multe puncte, iar la final vom vedea unde ne vom clasa.
 
Faptul că am fost învins doar din penalty este un lucru şi bun, şi mai puţin bun. Cel mai important e să nu iei gol. Cred că lucrurile se vor remedia în cel mai scurt timp şi în play-off vom arăta şi mai bine. Am venit cu inima deschisă, să dau echipei ce am mai bun. Pentru meciul cu FCSB ne vom pregăti foarte bine, ca şi până acum, de altfel, şi ne vom gândi numai la cele trei puncte. Eu nu am un obiectiv personal, el se subordonează celui al echipei, să facem cât mai multe puncte“, a declarat Valentin Cojocaru.,
 

Bogdan Ţîru are peste 100 de meciuri în Liga 1

 
Unul dintre cei mai constanţi jucători ai FC Viitorul este stoperul Bogdan Ţîru. Născut la Constanţa, Bogdan este un produs al Academiei „Gheorghe Hagi“, unde a cucerit titlurile naţionale la juniorii A şi B, înainte de a-şi trece în palmares, în sezonul trecut, şi titlul naţional la seniori cu FC Viitorul. Este fost internaţional de juniori, are de asemenea şi trei selecţii la prima reprezentativă a României, iar la FC Viitorul este unul dintre căpitanii echipei. La 24 de ani, pe care îi va împlini săptămâna viitoare, Bogdan Țîru are deja peste 100 de partide în Liga 1, fiind unul dintre cei mai valoroşi şi experimentaţi jucători ai Viitorului.
 

„Vrem să ne batem de la egal la egal cu orice echipă“

 
„Suntem foarte fericiţi că am obţinut această calificare în play-off. A fost un an competiţional destul de greu în startul său, când lucrurile nu ne-au ieşit aşa cum am fi dorit, dar pe parcurs ne-am redresat, iar pe final am reuşit să prindem locul cinci. Secretul nostru a fost munca multă. Politica FC Viitorul e mereu aceeaşi, vin jucători, pleacă jucători, dar conceptul nostru nu se schimbă. Avem mulţi jucători la loturile naţionale, ceea ce e un plus de experienţă pentru echipă şi un avantaj. Intrăm în play-off cu gândul de a juca meci de meci la victorie şi de a obţine rezultate cât mai bune. Să ne batem de la egal la egal cu orice echipă şi, de ce nu, să ne apărăm titlul. Sperăm să ţină cât mai mult seria noastră fără înfrângere“, a precizat Bogdan Ţîru.
 

Alexandru Cicâldău, obişnuit cu titlurile de campion

 
La doar 20 de ani, Alexandru Cicâldău este deja unul dintre cei mai importanţi jucători din lotul campioanei. Tânărul mijlocaş constănţean, obişnuit cu titlurile de campion încă de la vârsta junioratului (titluri naţionale la juniori A şi B), a cucerit în vara anului trecut şi titlul la seniori cu FC Viitorul. Este, de asemenea, un jucător de bază şi al reprezentativei de tineret a României, care luptă pentru calificarea la Campionatul European. În acest sezon din Liga 1 a contribuit din plin la o nouă calificare a FC Viitorul în turneul play-off al campionatului.
 

„Vor fi meciuri frumoase în play-off“

 
„Am reuşit o performanţă deosebită să accedem al treilea an la rând în play-off. Nu e uşor. Am dat dovadă că suntem o echipă unită, care joacă frumos, iar rezultatul muncii noastre s-a văzut. În vară, au plecat jucători importanţi pentru echipă. Am avut şi un start de sezon mai greu, cu meciuri în cupele europene. După ce s-au terminat acele meciuri, ne-am revenit. La noi în echipă an de an vin jucători din spate, care au şansa lor. Trebuie să profităm de ea şi să aducem un plus în jocul Viitorului. Eu am început să joc aproape meci de meci, ceea ce a contat foarte mult pentru mine. Încerc să fiu cel mai bun în fiecare zi, atât la antrenamente, cât şi la meciuri. În play-off vor fi meciuri frumoase, cu fotbal de calitate. Încercăm să obţinem maximul din fiecare meci“, a precizat Alexandru Cicâldău.
 

Etapa începe vineri

 
Prima etapă a turneului play-off începe vineri, 9 martie, când se joacă partida CFR Cluj - Poli Iaşi. Al doilea meci din rundă este CSU Craiova - Astra Giurgiu (sâmbătă, 10 martie), iar duminică se dispută partida FCSB - FC Viitorul. Toate cele trei meciuri încep la ora 20.45.
 
Sursa foto: FC Viitorul
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii