Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În acest week-end Teatrul „Căluțul de mare” transmite două spectacole online

ro

10 Apr, 2021 00:00 4178 Marime text

Sâmbătă, 10 aprilie, de la ora 11, cei mai mici spectatori constănțeni sunt invitați pe pagina de Facebook a Teatrului „Căluțul de mare” pentru a viziona adaptarea poveștii „Rățușca cea urâtă” după H. Ch. Andersen, în regia, scenariul și scenografia semnate de Dobrescu Valentin.
În distribuție: Rovena Paraschivoi, Vasile Gherghilescu, Claudia Zaharia, Andrei Stroescu, Arina Cojocaru și Ion Ciolan.
Într-un decor domestic, plin de candoare, o ogradă cu rățuște, găini, gâște, gâscani, curcani, micuții vor descoperi una din cele mai frumoase povești ale lui Hans Christian Andersen și îl vor însoți pe micul boboc de lebădă, clocit de o rață în drumul său către adevărata sa identitate. Micul bobocel este complet atipic față de ceilalți boboci de rață, toți râd de el și „rățușca diferită” este alungată.
 
Duminică, 11 aprilie, tot de la ora 11.00, pe aceeași pagină de Facebook, cei mici pot viziona „Pescarul şi sufletul său”, după Oscar Wilde, una dintre cele mai recente premiere ale Teatrului „Căluțul de mare”.
Regia şi dramatizarea îi aparţin lui Toma Hogea, scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu, iar coregrafia îi aparţine Getei Rădvan Huncanu. Din distribuţia acestei piese fac parte: Graţian Prisăcariu, Rovena Paraschivoi, Daniel Minciună, Daniela Vlad, Tiberiu Roşu, Ion Ciolan, Claudia Brădescu, Arina Cojocaru, Alina Manţu.
 
Basmul „Pescarul și sufletul său” a fost scris în 1981, în colecția de basme „Casa cu rodii”. Este un basm, dedicat lui Alice Heine, prințesă de Monaco și, a fost scrisă, ca o reacție la basmul lui Hans Christian Andersen, „Mica sirenă”.
 
Citește și:

ZIUA LIVE. "O poveste despre Maria Tănase" - pasiune, documente, scrisori, interviuri, amintiri și melodii celebre, interpretate de Mirela Pană
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii