Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Va urca pe locul patru în clasamentul mondial! Simona Halep s-a retras din turneul de la Roma, după ce se calificase în turul trei

ro

15 May, 2014 00:00 1730 Marime text
Jucătoarea constănţeană de tenis Simona Halep (a cincea jucătoare a lumii) s-a retras, aseară, din turneul de la Roma, la puţine ore după ce se calificase în turul trei (optimi de finală). Cap de serie numărul patru, Simona a acuzat o accidentare la muşchii abdominali şi a hotărât să renunţe. "Îmi pare rău, pentru că voiam să repet sau, de ce nu, să depăşesc performanţa de anul trecut, când am atins semifinalele la Roma. O să urmez un program de tratament şi refacere la Bucureşti, pentru a putea fi aptă în vederea turneului de la Roland Garros", a declarat Simona. Constănţeanca se calificase în optimi după ce o învinsese, ieri după-amiază, în runda secundă, pe americanca Madison Keys (nr. 47 WTA), scor 5-7, 6-0, 6-1. Partida a durat o oră şi 38 de minute (44 de minute primul set, 28 de minute al doilea, 26 de minute al treilea). În meciul următor, Simona urma să o întâlnească pe Carla Suarez Navarro (din Spania), locul 14 WTA şi a 13-a favorită a întrecerii din capitala Italiei. În turul doi, Navarro a trecut de Venus Williams (SUA), cu 6-4, 6-2. 
Celălalt constănţean prezent la Roma, Horia Tecău, a pierdut din primul tur al probei de dublu, unde îl are partener pe olandezul Jean-Julien Rojer. Cei doi au fost învinşi, după o oră şi 25 de minute de joc, de perechea formată din Rohan Bopanna (India) şi Aisam-Ul-Haq Qureshi (Pakistan), scorul fiind 3-6, 6-3, 11-9. Pentru prezenţa în primul tur, Tecău şi Rojer vor primi 5.840 de euro. 

Un nou record pentru tenisul românesc

În ciuda retragerii din turneu, Simona Halep va stabili, de săptămâna viitoare, un nou record pentru tenisul românesc, urmând a urca o poziție în clasamentul mondial, de pe locul 5 pe locul 4. Simona va înregistra această performanță după ce singura jucătoare care ar fi putut-o depăși în ierarhia WTA, cehoaica Petra Kvitova, a pierdut în turul secund la Roma, 6-7(6), 7-5, 3-6 în meciul cu Shuai Zhang (din China). Oricum, Kvitova (locul 6 mondial) urca pe poziţia a patra doar dacă se impunea în Italia, ceea ce era greu de crezut că urma să se întâmple.    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii