Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tenis de masă Elena Zaharia, de la LPS „Nicolae Rotaru“, aur și argint la Cupa României. Finalele, cu Tania Plăian

ro

17 Dec, 2021 00:00 2255 Marime text

 
  • Cupa României a fost găzduită de localitatea Dumbrăvița, în județul Timiș.
  • Cele două jucătoare și-au împărțit victoriile, Elena Zaharia câștigând la tineret, iar apoi Tania Plăian luându-și revanșa la senioare.
  • Camelia Mitrofan a obținut medalia de bronz la senioare, împărțind treapta a treia a podiumului cu Bernadette Szocs. 
 
Jucătoarea constănțeană de tenis de masă Elena Zaharia, de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, s-a întors cu două medalii de la Cupa României, întrecere care s-a disputat la Dumbrăvița, în județul Timiș, la categoriile de vârstă tineret și seniori.
 
Sportiva de pe litoral s-a impus la tineret și a obținut argintul la seniori, în ambele finale având-o ca adversară pe Tania Plăian, de la CSM Bistrița. Cele două jucătoare și-au împărțit victoriile, Elena Zaharia câștigând la tineret, în primul duel (3-1), iar apoi Tania Plăian luându-și revanșa la senioare (3-0). Parcursul constănțencei de pe tablourile principale a fost: la tineret - 3-0 în optimi cu Mădălina Moga, 3-1 în sferturi cu Camelia Mitrofan (CS Farul Constanța), 3-0 în semifinale cu Irina Rus, 3-1 în finală cu Tania Rus; la senioare - 3-0 în optimi cu Alesia Sferlea, 3-1 în sferturi cu Bianca Mei-Roșu (LPS „Nicolae Rotaru“), 3-1 în semifinale cu Camelia Mitrofan, 0-3 în finală cu Tania Plăian. Grație prezenței în semifinala de la seniori, Camelia Mitrofan a obținut medalia de bronz la această secțiune, împărțind treapta a treia a podiumului cu Bernadette Szocs (CSA Steaua București). 
 
Recent, echipa naţională de tenis de masă Under-19 a României a obţinut medalia de bronz la Campionatul Mondial din Portugalia, desfăşurat la Vila Nova de Gaia, iar la obţinerea acestei performanţe Constanţa a pus umărul cu hotărâre. Trei dintre cele patru sportive din lot au fost Elena Zaharia, Camelia Mitrofan şi Bianca Mei-Roşu, iar Anamaria Sebe şi Viorel Filimon, antrenori în staff-ul tehnic de patru tehnicieni, sunt și ei din Constanmța. Podiumul a fost: 1. China, 2. SUA, 3. România şi Japonia, tricolorele scăpând argintul printre degete în semifinala cu SUA, pe care au pierdut-o cu 2-3, după trei ore de joc.
 
În Portugalia, Bianca Mei-Roşu a obținut două medalii, după bronzul cu echipa României de Under-19, obţinând și argintul în proba de dublu mixt a secţiunii Under-15. Sportiva de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa a concurat alături de Iulian Chiriţă, iar cei doi s-au recunoscut învinşi în finală în faţa cuplului din Japonia, care s-a impus cu 3-1.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Tenis de Masă)
 
Citește și:

Tenis de masă
Constănţeanca Bianca Mei-Roşu, vicecampioană mondială la categoria Under-15

 
UPDATE. Tenis de masă
Constanţa a pus umărul la o nouă medalie a României. Bronz mondial, argintul fiind scăpat printre degete! (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii