Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tenis de masă Constanța „Cântă fata!“. Elena Zaharia, Bianca Mei-Roșu și Camelia Mitrofan, mândre pentru medaliile europene

ro

29 Jan, 2024 15:04 890 Marime text
 

Succes românesc și constănțean la Campionatul European de tenis de masă Under-21, de la Skopje (Macedonia de Nord), reprezentantele litoralului numărându-se printre remarcatele întrecerii.

În finala continentală de la dublu feminin au evoluat toate cele trei constănțence participante la Euro, titlul revenindu-i perechii formate din Elena Zaharia (CSM Constanța) și Bianca Mei-Roșu (LPS „Nicolae Rotaru“ - CSM Constanța), care au dispus de Camelia Mitrofan (CSM Constanța) și partenera ei slovenă, Sara Tokic, cu scorul de 3-1 (11-5 8-11, 11-0, 11-3).

Calificată în trei finale la Euro, Elena Zaharia a obținut o medalie de aur (la dublu feminin) și două de argint (la dublu mixt și la simplu).

După finala de la dublu, campioanele europene Elena Zaharia și Bianca Mei-Roșu și vicecampioana Camelia Mitrofan au vorbit, la microfonul Federației Române de Tenis de Masă, despre marele meci.

Elena Zaharia:

Eu și Bianca suntem fericite, dar și Cami trebuie să fie la fel, să țină capul sus, a jucat foarte bine tot concursul. Deși a fost 3-1 pentru noi, a fost un meci foarte frumos de văzut de sus, din tribune. Sunt foarte mândră de Bianca, am reușit să aducem titlul acasă. A fost o finală românească, acesta a fost scopul. Cameliei îi place să fie mai agresivă și am încercat să dăm cu mai mult efect. Suntem foarte mândre că noi, româncele, am reușit să ocupăm două dintre cele trei trepte ale podiumului.


Bianca Mei-Roșu:

Noi trei ne cunoaștem foarte bine, am cunoscut-o și pe partenera de la dublu a lui Cami, slovena, astfel că știam ce joacă ele. Am vorbit înainte de meci, chiar și în timpul antrenamentului, ce ar trebui să jucăm. Când am văzut că s-a făcut 1-1, am vrut să schimbăm ceva.   


Camelia Mitrofan:

Nu știu ce ne-a lipsit în finală să luăm noi aurul, pentru că motivație am avut. La 1-1, au schimbat ele tactica și nu am reușit să mă acomodez cu acel stil. Sunt supărată pentru aceasta, dar ce pot să mai fac acum? În rest, sunt mândră de rezultatele mele, chiar dacă și la simplu putea fi mult mai bine.


Înainte de interviu, fericită pentru realizările de la Euro, Elena Zaharia fredona refrenul melodiei Andei Adam „Cântă fata“.  

Sursa foto: Facebook (Federația Română de Tenis de Masă)

Citește și:


Tenis de masă Constanța
Elena Zaharia și Bianca Mei - Roșu, campioane europene. Camelia Mitrofan, vicecampioană continentală (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii