Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:12 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tenis de masă Constanța Elena Zaharia și Bianca Mei - Roșu, campioane europene. Camelia Mitrofan, vicecampioană continentală (GALERIE FOTO)

ro

28 Jan, 2024 19:05 916 Marime text
 
Finala constănțeană din proba de dublu feminin a Campionatului European de tenis de masă Under-21, de la Skopje (Macedonia de Nord), i-a revenit perechii formate din Elena Zaharia (CSM Constanța) și Bianca Mei-Roșu (LPS „Nicolae Rotaru“ – CSM Constanța), care au dispus de Camelia Mitrofan (CSM Constanța) și partenera ei slovenă, Sara Tokic, cu scorul de 3-1 (11-5 8-11, 11-0, 11-3).

Elena Zaharia și Bianca Mei-Roșu au devenit astfel campioane europene, iar Camelia Mitrofan și Sara Tokic sunt vicecampioanele continentului!
   

Podium istoric în proba de dublu feminin, la Campionatul European U21!
 
Trofeul la U21 dublu feminin aparține României, datorită perechii Bianca Mei-Roșu/Elena Zaharia, cu cea mai bună clasare tricoloră până în acest moment la competiția din Skopje, în timp ce colega de lot, Camelia Mitrofan, se poate mândri cu argintul european.
 
Aflate în premieră în această componență într-un concurs major, ambele perechi au mers umăr la urmă de-a lungul zilelor pentru șansa întâlnirii directe din marea finală, se arată pe pagina de Facebook a Federației Române de Tenis de Masă.

 
Calificată în trei finale la Euro, Elena Zaharia a obținut o medalie de aur (la dublu feminin) și două de argint (la dublu mixt și la simplu).
 
În finala de la individual, constănțeanca a cedat la mare luptă în disputa cu Veronika Matiunina (Ucraina), scor 3-4 (9-11, 11-6, 4-11, 11-4, 9-11, 14-12, 5-11).

În întrecerea cu cei mai buni sprotivi ai continentului, România a încheiat Campionatul European U-21 cu șase clasări pe podium, printre care și un titlu:
 
Aur - Bianca Mei-Roșu/Elena Zaharia, la dublu feminin
Argint - Elena Zaharia, la simplu feminin
Argint - Camelia Mitrofan/Sara Tokic (Slovenia), argint la dublu feminin
Argint - Eduard Ionescu/Darius Movileanu, la dublu masculin
Argint - Darius Movileanu/Elena Zaharia, la dublu mixt
Bronz - Iulian Chirița/Andrei Istrate, la dublu masculine.
 
Din delegația României deplasată în Skopje au făcut parte: sportivii Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Bianca Mei-Roșu, Camelia Mitrofan, Eduard Ionescu, Andrei Istrate, Darius Movileanu, Iulian Chirița, antrenorii Viorel Filimon, Andrei Filimon (Constanța), Mihaela Șteff, Ionuț Seni, psihologul Mioara Șincan (Constanța), kinetoterapeuții Adrian Mîrza, Petruț Ghiță și doctorul Costin Dumitru.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Tenis de Masă)

Citește și:


Tenis de masă
Elena Zaharia, de la CSM Constanța, vicecampioană europeană Under-21 (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii