Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:50 20 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tenis Club Idu Mamaia găzduieşte întâlnirea din Cupa Davis România - Slovacia

ro

14 May, 2015 00:00 865 Marime text
O întâlnire de tenis de primă mână, disputa de Cupa Davis România - Slovacia, se va desfăşura la Mamaia. Alegerea locului de desfăşurare i-a aparţinut Federaţiei Române de Tenis, care va organiza confruntarea contând pentru turul 2 din Grupa I, Zona Euro-Africană, în perioada 17-19 iulie, pe terenul central al clubului Idu din Mamaia.
 
Echipa care va câștiga întâlnirea se va califica în barajul pentru Grupa Mondială, în timp ce echipa care pierde va merge în turul 1 din Grupa I, Zona Euro-Africană. George Cosac, președintele FRT, a declarat: „În urma solicitării noastre către cluburile din țară, pentru a găzdui întâlnirea de Cupa Davis, România - Slovacia, pe adresa federației au venit mai multe cereri. Le-am analizat pe toate și, având în vedere respectarea normelor ITF în ceea ce privește organizarea unei astfel de competiții, continuarea ideii de a promova evenimentul în cât mai multe orașe din țară, precum și dorința jucătorilor și a staff-ului echipei de Cupa Davis a României, am hotărât ca de data aceasta să ajungem la Constanța, pe terenul central de la Tenis Club Idu. Vreau să le mulțumesc tuturor cluburilor care s-au arătat dornice să ne ajute și, cu siguranță, vom colabora în acest sens, cu alte ocazii. Locul ales, unul de referință pentru o parte a echipei, sperăm să fie de bun augur pentru băieții noștri, care vor face tot posibilul să califice România în barajul spre elita mondială. Acest lucru va fi posibil și cu ajutorul fanilor, pe care îi așteptăm în număr cât mai mare“.
 
Andrei Pavel - „Să joci în orașul natal e o motivație în plus“
 
România și Slovacia s-au mai întâlnit o singură dată în această competiție, în 2002, în Slovacia, când tricolorii (Andrei Pavel, Adrian Voinea, Gabriel Trifu și Victor Hănescu) au câștigat întâlnirea, cu scorul de 4-1. Constănţeanul Andrei Pavel este acum căpitanul-nejucător al echipei de Cupa Davis a României. El a spus: „Avem în față un meci foarte important, cu Slovacia, care ne poate readuce mai aproape de elita mondială. Mă bucur că orașul Constanța a fost ales să găzduiască această întâlnire. Oriunde am juca în România ne simțim acasă, dar să joci în orașul natal e o motivație în plus. Pe lângă locul de desfășurare, susținerea suporterilor este crucială, și sunt sigur că și la Constanța vom avea fani mulți și înfocați, care vor umple arena și care ne vor «ridica» în momentele-cheie“.

Alina Idu - „Vă aşteptăm să ne bucurăm de tenis împreună“

Alina Idu, manager Tenis Club Idu, a precizat: „Ne onorează decizia Federației Române de Tenis privind găzduirea meciurilor de Cupa Davis. Atât desfășurarea acestui eveniment pentru a doua oară la Constanța, cât și prezența costănțenilor Andrei Pavel și Horia Tecău, componenți ai echipei României, vor aduce un plus de mândrie iubitorilor de tenis de la malul mării. Tenis Club Idu Mamaia vă așteaptă să ne bucurăm de tenis împreună“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii