Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tenis Aryna Sabalenka a câştigat titlul la simplu feminin la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului

ro

28 Jan, 2023 15:12 1244 Marime text
Foto: Facebook/Australian openJucătoarea belarusă de tenis Aryna Sabalenka (5 WTA, favorită nr. 5) a câştigat sâmbătă titlul la simplu feminin la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o în finală, în trei seturi, 4-6, 6-3, 6-4, pe kazaha Elena Rîbakina (25 WTA, favorită nr. 22). Este primul său trofeu într-un turneu de Mare Şlem, conform Agerpres.ro

Sabalenka a acces în premieră în finala unui turneu de Mare Şlem, după ce a învins-o pe poloneza Magda Linette cu 7-6 (7/1), 6-2, joi, la Melbourne. Ea atinsese semifinalele de trei ori în Marele Şlem, în 2021 la Wimbledon şi US Open, iar anul trecut din nou la US Open. Numărul cinci mondial are totuşi două titluri de Mare Şlem în palmares, la dublu, în 2021 la US Open şi anul trecut chiar la Melbourne.

Belarusa a obţinut astfel duminică a 11-a sa victorie de la începutul anului, fiind neînvinsă.

De partea cealaltă, Rîbakina era campioana en titre de la Wimbledon şi trecuse joi, în prima semifinală de la Open-ul Australiei, de o altă belarusă, Victoria Azarenka, în două seturi, cu 7-6 (7/4), 6-3. Şi ea s-a calificat în premieră în finala de la Australian Open.

Agerpres.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii