Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:30 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Novak Djokovic, campionul en titre şi deţinătorul recordului de trofee cucerite, eliminat în semifinale la Australian Open

ro

26 Jan, 2024 10:18 863 Marime text
Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (Novak Djokovic)Tenismanul sârb Novak Djokovic, campionul en titre de la Australian Open şi deţinătorul recordului de trofee cucerite la această competiţie (10), a fost eliminat în semifinalele turneului de Mare Şlem de la antipozi, fiind învins în patru seturi, 6-1, 6-2, 6-7 (6/8), 6-3, de italianul Jannik Sinner, într-o partidă disputată vineri la Melbourne, informează Agerpres.ro

Djokovic, în vârstă de 36 de ani, îşi vede astfel spulberat visul de a cucerit al 25-lea său trofeu de Grand Slam şi a îmbunătăţi recordul pe care îl împarte în prezent cu legenda tenisului australian Margaret Court, pe care l-a egalat în septembrie 2023, după victoria sa de la US Open.

Jannik Sinner (22 ani), ocupantul locului al patrulea în clasamentul ATP, s-a impus după trei ore şi 22 de minute de joc în faţa lui Djokovic, punând capă seriei de 33 de victorii consecutive ale sârbului la Australian Open. Raportul mingilor direct câştigătoare a fost echilibrat (32-31 pentru Djokovic), dar liderul mondial a făcut multe erori neforţate (54-28).

Italianul va disputa duminică prima finală de Mare Şlem din cariera sa, împotriva câştigătorului meciului dintre rusul Daniil Medvedev (nr. 3) şi germanul Alexander Zverev (nr. 6).

De menţionat că aceasta este a treia victorie obţinută de Jannik Sinner în ultimele patru confruntări cu Novak Djokovic, în faţa căruia s-a mai impus la Turneul Campionilor, în faza grupelor (înainte ca sârbul să-şi revanşa în finală), iar apoi de două ori în cursul întâlnirii de Cupa Davis dintre Italia şi Serbia.

Agerpres.ro 

Citește și: 

Novak Djokovic, campion pentru a zecea oară la Australian Open
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii