Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După înfrângerea de la Australian Open, Simona Halep coboară în clasament „Sunt mulțumită pentru modul în care am luptat“

ro

25 Jan, 2022 00:00 3122 Marime text
 

 
  • Simona Halep a fost eliminată în optimi la primul turneu de Mare Șlem al anului.
  • Meciul cu Alize Cornet a durat peste două ore și jumătate, cele două adversare suferind de pe urma căldurii mari de la Melbourne.
  • Eșecul din această partidă o va duce pe jucătoarea din Constanța de pe locul 15 pe locul 23 în ierarhia mondială. 
 
Simona Halep s-a oprit în optimi la ediția 2022 a Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Constănțeanca a cedat cu 4-6, 6-3, 4-6 în fața franțuzoaicei Alize Cornet, după un meci întins pe durata a două ore și 35 de minute, în care cele două jucătoare au fost puse la încercare de căldura sufocantă.
 
Aflată pe locul 15 mondial și cap de serie numărul 14 la Melbourne, Simona (30 de ani) a bifat a cincea optime la rând la Australian Open, întrecere la care, în urmă cu patru ani, juca finala. De cealaltă parte, în urma succesului cu Halep, Alize Cornet (32 de ani, 61 WTA) s-a calificat în premieră în sferturi la un turneu de Mare Șlem, iar în primele opt la Antipozi se va duela cu Danielle Collins (SUA, 30 WTA, a 27-a favorită). Pe o căldură pe care a resimțit-o din plin, Simona a revenit în setul doi de la 1-3, câștigând parțialul secund, iar în setul decisiv a salvat două mingi de meci la 3-5, însă, la final, n-a putut-o împiedica pe adversara ei să câștige.
 
Premiu de 235.000 de dolari
 
Calificarea în optimi i-a adus Simonei 240 de puncte WTA și un premiu bănesc de aproximativ 235.000 de dolari americani. Însă, faptul că fostul lider mondial a fost eliminat în această fază echivalează cu pierderea a 540 de puncte în ierarhia WTA Live, astfel că Simona va coboră în acest clasament de pe locul 15 pe locul 23 sau chiar mai mult, în funcție de ce rezultate se vor mai înregistra în continuare la Australian Open.
 
„Am fost extenuată“
 
„A fost o luptă grea. Alize s-a arătat puțin mai puternică decât mine și are tot creditul pentru această victorie. Cred că am jucat bine, ratând doar unele oportunități și șanse, mai ales în setul trei. Sunt bucuroasă cu adevărat și mulțumită pentru modul în care am luptat. Pentru fiecare minge. Asta e important. M-am prezentat bine la Australian Open. Am suferit mult anul trecut, iar modul în care am revenit e încurajator. Voi lua lucrurile pozitive din evoluțiile mele de aici și privesc înainte. Pe parcursul meciului, n-am avut accidentări, a fost căldura. M-a afectat încă din setul întâi, m-am simțit rău. Am fost extenuată. E greu să joci pe o asemenea căldură. Cum spuneam, Aliza a fost mai puternică la acest capitol și a câștigat. Am numai cuvinte de laudă la adresa ei, despre cum se prezintă pe teren. E o luptătoare și merită ce i se întâmplă în aceste momente. Muncește din greu mereu. Îi urez succes în continuare, iar visul să i se împlinească. Voi fi susținătoarea ei“, a menționat Simona, la conferința de presă de după meciul cu jucătoarea din Franța.
 
Urmează Dubai și Doha
 
După Australian Open, Simona Halep va participa la turneele de la Dubai (14 - 19 februarie) și Doha (20 - 26 februarie). „Sunt epuizată. Voiavea două - trei zile de pauză, după care înapoi la turnee. A fost o perioadă încărcată pentru mine și trebuie să mă recuperez cât mai bine. Nu mă gândesc la faptul că, în urma căderii din clasament, aș putea pierde statutul de cap de serie la unele turnee. Oricum trebuie să câștig toate meciurile“, a arătat Simona.
   
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): Florin Băltățoiu

 
Citește și:
 
Simona Halep, eliminată în optimile de finală ale Australian Open de Alize Cornet
 
UPDATE. Australian Open
Simona Halep joacă pentru accederea în sferturi. Întâlneşte o jucătoare care o conduce la duelurile directe
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii