Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:07 11 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la Constanţa pe acoperişul României Alergătorii Mihai Nenciu şi Ștefan Tudor au pornit în temerara lor cursă, „De la Zero la Moldoveanu“

ro

13 Nov, 2019 00:00 1789 Marime text
Cei doi alergători constănţeni Mihai Nenciu şi Ștefan Tudor au demarat, ieri, îndrăzneţul lor proiect, „De la Zero la Moldoveanu“, prin care şi-au propus ca, în cinci zile, să străbată distanţa de aproximativ 500 de kilometri care leagă plaja de la Constanţa de cel mai înalt vârf muntos al României, Moldoveanu (2.544 de metri).
 
Cei doi au plecat în dimineaţa zilei de ieri de pe malul Mării Negre, din judeţul Constanţa, punctul terminus fiind judeţul Argeş, pe traseul Mamaia - Hârşova - Țăndărei - Slobozia - Ploieşti - Târgovişte - Câmpulung - Nucşoara - Vf. Moldoveanu (în masivul Făgăraş). Este un traseu cu o diferenţă de nivel de peste 6.000 de metri, Mihai şi Ștefan estimând că vor ajunge pe acoperişul României în cinci zile. Noaptea, cei doi se vor caza la pensiuni de pe traseu, dar vor avea la ei şi corturi. Cei doi s-au pregătit să alerge 16 ore pe zi, astfel că întreaga cursă ar urma să aibă 80 de ore. „Iniţiativa noastră, după o ideea a lui Ștefan, este o premieră absolută, un pionierat. Este o provocare, un vis pe care am avut curajul să-l punem în practică, prin intermediul proiectului «De la Zero la Moldoveanu». Dacă pui pasiune în ceea ce faci, îţi îndeplineşti toate dorinţele“, a declarat Mihai Nenciu.    
 
 

Fratele lui Ștefan asigură suportul tehnic

 
Cursa a fost pregătită îndelung, iar suportul tehnic va fi asigurat de un singur om, George, fratele lui Ștefan, care îi va ajuta pe cei doi cu tot ce au nevoie. Alergătorii vor avea la ei mai multe perechi de încălţări (atât pentru şosea, cât şi pentru alergare montană). Ținând cont că Mihai şi Ștefan nu au alergat până acum mai mult de 170 de kilometri într-o cursă şi mai mult de două zile la rând, ei sunt nerăbdători să încerce senzaţiile oferite de o asemenea cursă.
 
„La prima vedere, totul pare simplu. Alergăm din punctul A în punctul B, de pe plaja din Constanţa până pe cel mai înalt vârf al României. De la 0 m altitudine până la 2.544 m. Aproape 500 km. Dar câte trăiri şi emoţii se ascund în spatele unei astfel de aventuri! Avem de trecut un prag psihologic. Cred că cea mai dificilă parte a cursei va fi ascensiunea finală către Vf. Moldoveanu“, a mai spus Mihai Nenciu.
 
Sursa foto: Facebook (De la Zero la Moldoveanu)
 
Citeşte şi:
 
„De la Zero la Moldoveanu“ Doi temerari, cursă de pe plaja din Constanţa până pe cel mai înalt vârf muntos din România (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii