Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sub lupa InStat. Cifrele vorbesc Ianis Hagi, căpitanul FC Viitorul, cel mai bun fotbalist Under-21 din Europa în weekend-ul trecut!

ro

06 Dec, 2018 00:00 1262 Marime text
Sezonul foarte bun pe care îl are Ianis Hagi, tânărul căpitan al FC Viitorul, este dovedit şi de analizele InStat Football, cea mai mare companie de monitorizare sportivă din lume! Potrivit acesteia, mijlocaşul de 20 de ani a avut în weekend-ul trecut, în care echipa de pe litoral a învins cu 4-1 Dinamo la Ovidiu, cele mai bune cifre dintre toţi jucătorii Under-21 care au evoluat în fotbalul de pe continent!
Într-un top cinci al celor mai buni tineri fotbalişti care joacă în Europa, Ianis (20 de ani) i-a devansat, în ordine, pe japonezul Ritsu Doan (de la FC Groningen, în meciul cu NAC Breda), pe englezul Todd Cantwell (de la Norwich City, în disputa cu FC Rotherham), pe danezul Jacob Larsen (de la Borussia Dortmund, în meciul cu SC Freiburg) şi pe francezul Christ-Emmanuel Maouassa (de la Nîmes Olympique, în confruntarea cu Amiens).
„În meciul cu Dinamo, Ianis Hagi a înscris de două ori din cinci ocazii şi a creat patru faze pentru coechipierii săi. A avut unul dintre cele mai bune meciuri ale sezonului. A avut opt şuturi spre poartă (dintre care cinci pe poartă) şi a oferit două pase decisive“, a menţionat InStat. În acea partidă, Ianis a scos şi un penalty, pe care Măţan l-a ratat însă.

Decisiv!

Tatăl lui Ianis, Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, a subliniat şi el reuşitele căpitanului echipei, care e cel mai productiv fotbalist din Liga 1 în 2018. „Ianis face un sezon extraordinar, din toate punctele de vedere. E de la meci la meci mai bun. E jucătorul decisiv în momentul de faţă din Liga 1. E un jucător cu personalitate. Ne bucurăm că l-am adus acasă şi că are performanţele pe care le are. Ne-a ajutat să ajungem unde suntem. Bineînţeles că echipa a jucat foarte bine, dar şi el a crescut, a căpătat ritm, simte jocul, are decizii foarte bune, face ce trebuie şi are calitate multă individuală. Ne bucurăm tare că a ajuns să facă aceste performanţe“, a spus „Regele“.
 
„Trebuie să dau 200% ca să nu-i dezamăgesc“
 
În ciuda ratării penalty-ului din confruntarea cu Dinamo, Alex Măţan (19 ani) a făcut un meci bun, printre altele pasându-i decisiv lui Achim la golul de 3-1. În urma evoluției foarte bune din acest an, conducerea FC Viitorul i-a prelungit contractul lui Mățan până în vara anului 2023.
„Mă bucur că oamenii de aici au încredere în mine. Acest fapt îmi dă un sentiment plăcut. De acum încolo, trebuie să fiu motivat mai mult ca înainte şi să dau 200% ca să nu-i dezamăgesc. Trebuie să înceapă să vină şi reuşitele. Am fost puţin ghinionist. Am avut o pubalgie care m-a ţinut un an şi jumătate. Acum am scăpat de ea şi încerc să dau cât mai mult, la revenirea în circuit. Vreau să fiu acolo unde cred eu că-mi e locul. Am realizat o victorie categorică cu Dinamo, care a avut însă un om în minus, cee ace a fost un factor cheie. Până la eliminare, meciul a fost unul echilibrat. Apoi ne-am desprins, iar scorul putea fi şi mai mare de 4-1. Din moment ce putem bate un club de tradiţie ca Dinamo, avem încrederea că putem învinge orice adversar din campionat. Prezenţa la Campionatul European Under-21 depinde numai de mine. Orice jucător de vârsta mea sau U-21 şi-ar dori să fie în lotul care va participa la turneul din Italia. Sper să joc cât mai mult, să-mi fac treaba, iar domnul Rădoi să vadă aceasta. Cu Viitorul sper să intrăm îl play-off mai întâi, iar apoi vom vedea“, a spus Măţan.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Ianis Hagi, cel mai productiv fotbalist în 2018

Contractul fotbalistului Alexandru Măţan cu FC Viitorul a fost prelungit
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii