Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SSC Farul, victorie mare cu CS Baloteşti Ciprian Marica - „Cine are nevoie de adrenalină să-şi ia o echipă de fotbal“ (galerie foto)

ro

11 Mar, 2019 00:00 3419 Marime text
Echipa de fotbal SSC Farul Constanţa a urcat un loc în clasament în urma victoriei extrem de importante de pe terenul lui CS Baloteşti, de sâmbătă, din etapa a 24-a a Ligii a 2-a. Angrenate în bătălia pentru evitarea retrogradării şi vecine de clasament în zona fierbinte a ierarhiei, cele două echipe vizau victoria, iar „marinarii“ au reuşit să o obţină. Nu fără emoţii însă, meciul având parte de un final nebun.
 
Venind după eşecuri în primele două meciuri din 2019 din campionat (e adevărat, după ce a întâlnit primele două clasate), nou promovata SSC Farul Constanţa nu-şi mai permitea paşi greşiţi, cu atât mai mult cu cât întâlnea o contracandidată la evitarea retrogradării. Formaţia de pe litoral s-a impus la limită, cu 1-0 (Celestino, în minutul 57, din penalty), şi a urcat de pe 18 pe 17 în clasament, făcând schimb de locuri tocmai cu adversara de sâmbătă. SSC Farul a ajuns la cota 23, având şapte victorii, două egaluri şi 15 înfrângeri în 24 de partide, golaveraj 31-45.        
 

„Aveam nevoie de această victorie ca de aer“ 

 
„Suntem bucuroşi. Aveam nevoie de această victorie ca de aer. Păcat însă de condiţiile de joc. A fost un teren greu, pe care spectacolul, din păcate, nu a putut exista. Însă nu mai contează, important e că am luat cele trei puncte. Greu, foarte greu, avem mult de muncă şi sperăm ca jocul echipei, în primul rând, să arate mai bine. Au fost emoţii. Cine are nevoie de adrenalină să-şi ia o echipă de fotbal. Să mai fie şi în situaţia în care suntem noi… Nu doresc nimănui. Nu credeam că poate fi atât de greu, iar emoţiile atât de mari, dar trebuie să mă obişnuiesc. Sunt puternic, ştiu ce înseamnă să pierzi şi să câştigi. Aşa că trebuie să ţin steagul sus şi să ridic moralul echipei. Suntem împreună şi la bine şi la rău. Aveam nevoie însă şi de această experienţă“, a declarat la Telekom Sport principalul investitor al SSC Farul, Ciprian Marica.
 

Intrat în poartă, atacantul a apărat penalty-ul!

 
La trei minute după ce a marcat pentru 1-0, SSC Farul a rămas în inferioritate numerică, după ce atacantul Moise a primit cartonașul roșu. Chiar şi în zece oameni, oaspeţii au reuşit să menţină avantajul de pe tabelă. S-a intrat în prelungiri, iar SSC Farul mai avea puţin până să bifeze un succes preţios. Ultimele minute ale meciului au fost însă pline de evenimente. în minutul 90+1, echilibrul numeric de pe teren s-a restabilit, atunci când Flămânzeanu, de la gazde, a fost eliminat și el. Apoi, în minutul 90+2, SSC Farul a beneficiat de cea de-a doua lovitură de pedeapsă, dar, până să execute același Celestino, portarul gazdelor, Fulga a protestat vehement şi a văzut roșu şi el! Cum toate schimbările fuseseră efectuate, în poartă a intrat atacantul Alexandru Stoica, care a reușit să apere, reținând mingea trimisă de la punctul cu var de jucătorul SSC Farul! Astfel că meciul s-a încheiat cu un 1-0 plin de emoţii în favoarea oaspeților.
 

Trei puncte mari

 
„Sunt foarte bucuros că am câştigat cele trei puncte. Sper să o ţinem tot aşa în continuare, iar suporterii să vină în număr mare alături de noi, că sunt foarte importanţi“, a arătat şi portarul Raul Avram, căpitanul SSC Farul. „Trei puncte mari! Când pleci pe un nou drum, este nevoie de multă muncă, răbdare și, de multe ori, suferință! Și de sprijinul fanilor, cărora le mulțumim că au fost lângă noi și la Balotești!“, se arată pe pagina de Facebook a SSC Farul. În urcare un loc în clasament, dar rămasă în zona retrogradării, formaţia constănţeană va întâlni în etapa viitoare, pe teren propriu, sâmbătă, 16 martie, de la ora 11.00, Pandurii Tg. Jiu, formaţie aflată la mijlocul ierarhiei.
 
Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanţa)
 
Citeşte şi:

 
Trei eliminări și două penalty-uri. Final incredibil! SSC Farul Constanța, victorie prețioasă pe terenul formației CS Balotești (galerie foto)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii