Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:49 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SSC Farul joacă sâmbătă cu Luceafărul Oradea la Constanţa Petre Grigoraş - „Adevăraţii suporteri vin în momentele dificile“

ro

16 Nov, 2018 00:00 1707 Marime text
SSC Farul Constanţa susţine sâmbătă meciul din etapa a 17-a a Ligii a 2-a, întâlnind pe teren propriu, de la ora 11.00, Luceafărul Oradea. În clasament, echipa de pe litoral, nou promovată în campionat, se află pe locul 17 (retrogradant), cu 13 puncte, în vreme ce Luceafărul ocupă o poziţie deasupra liniei fierbinţi, 14, cu 18 puncte.
 
„Le-am şi spus jucătorilor, în perioada următoare, urmează cele mai importante jocuri pentru noi din acest campionat. Am suferit înfrângeri în ultimele două jocuri, iar distanţa faţă de ultimul loc ce asigură rămânerea în Liga a 2-a a crescut la cinci puncte. Suntem obligaţi să facem tot posibilul să câştigăm în primul rând meciul cu Luceafărul, astfel situaţia noastră se îngreunează foarte mult. Sigur, nu va fi uşor, dar am încredere în lotul de jucători, că se va putea mobiliza pentru acest meci, iar sâmbătă să facem un meci bun şi să câştigăm, în orice condiţii. Sper să fiu inspirat în alegerea primului 11 şi a celor pe care-i voi introduce pe parcursul partidei. Ne interesează rezultatul“, a declarat antrenorul principal al SSC Farul, Petre Grigoraş, care nu se va putea baza la acest meci pe stoperul Yanis Roumadi, suspendat.
 

„În suflet mă simt mult mai tânăr“

 
Ieri, Petre Grigoraş, a împlinit 54 de ani, iar cel mai frumos cadou ar fi victoria obţinută de echipă sâmbătă. „Toţi anii sunt ai mei. În suflet mă simt mult mai tânăr, asta e cert. Apar doar anumite schimbări în fizionomie, dar asta este viaţa. Încerc să mă bucur de familie, de tot ce fac în fiecare zi. E o zi trecătoare, doar că e specificat undeva că trebuie să împlineşti o anumită vârstă. În rest, tratez şi celelalte zile la fel de serios“, a spus Petre Grigoraş.
 

Procesul de reînviere a Farului

 
Ciprian Marica, finanţatorul SSC Farul, a avut o discuţie la stadion cu suporterii constănţeni, în vederea bunului mers al echipei, iar Petre Grigoraş spune că toată lumea trebuie să tragă la aceeaşi căruţă, iar interesul să fie comun. „Eu nu am niciun fel de problemă cu absolut nimeni. Dacă e vreo tentativă de a avea o problemă cu mine, se înşală amarnic, pentru că nu am ce problemă să am cu ei. Scopul meu şi cred că şi al lor este ca lucrurile să meargă bine la echipă. Am acceptat împreună, şi eu, şi Ciprian Marica, într-un moment extrem de greu al echipei, să încercăm să venim cu un plus. Că e considerat plus sau minus de unii sau de alţii mai puţin contează. Contează ca la final toţi cei care ne-am implicat în acest proces de reînviere a Farului, pentru că era într-o situaţie critică (cei dinainte recunoscând atunci că nu mai puteau să susţină acest fenomen), să o scoatem la capăt. Eu nu plec urechea la fiecare cuvânt care vine din partea unuia sau a altuia. Pe mine mă interesează ca starea de spirit să fie bună sau acceptabilă măcar. Nu depinde însă numai de mine“, a precizat Petre Grigoraş.
 
„Nu căutăm scuze şi vinovaţi“
 
Principalul Farului a arătat că în iarnă se va trage linie şi se vor lua deciziile care se impun. „Ştim cum am preluat echipa. Nu căutăm scuze şi vinovaţi. Nu aceste e scopul şi nici nu a fost niciodată. Doar că au fost interpretări destul de nelalocul lor, pe care le lăsăm la o parte, că asta e viaţa. Încercăm ca aceşti jucători care fac parte din lot să fie pregătiţi cât mai bine, eu să fiu inspirat, să-i introduc pe cei mai în formă la momentul respectiv şi să dea randamentul maxim până în iarnă, când se va trage o linie şi atunci vom vedea. Rămân toţi, nu rămân toţi, rămânem cu toţii, nu rămânem cu toţii. Asta este situaţia peste tot în fotbal. Vom analiza situaţia la toate nivelurile, echipă, conducere, staff tehnic, şi se va lua o decizie. Până atunci, mă fac că nu aud absolut nimic şi încerc să mă concentrez pe ce am de făcut spre binele echipei şi pentru a putea obţine cât de cât puncte importante până la finele acestui an“, a punctat Grigoraş.
 

„Ne gândim la obiectivul pe acest an“

 
Tehnicianul farist a arătat că echipa trebuie să fie extrem de atentă şi de concentrată pentru a depăşi momentul actual. „Ştim cu toţii - şi am spus-o de la început când am venit aici - că va trebui să adunăm cât mai multe puncte în această perioadă, iar la sfârşitul anului să tragem linie şi să vedem ce ne lipseşte şi ce trebuie să facem pentru viitor ca echipa să rămână pe un loc onorabil în Liga a 2-a. Obiectivul care fusese stabilit este exclus să mai poată fi îndeplinit. Sperăm ca de la anul să-l ducem la bun sfârşit. Deocamdată, ne gândim la obiectivul pe acest an, nu e uşor nici acum. Trebuie să fim extrem de atenţi şi de concentraţi, pentru a putea depăşi momentul. Se fac eforturi, şi la nivelul conducerii, la nivel de organizare, eu şi staff-ul meu, jucătorii“, a precizat Grigoraş.
 

„Pe noi ne interesează grupul cel mare“

 
Principalul SSC Farul a remarcat că, în ciuda momentului greu, echipa beneficiază de sprijinul grupului mare al suporterilor. „Mă bucur că tribuna, în general, mai ales la meciurile de pe teren propriu, este una care ne dă imbold şi este aproape de echipă, chiar dacă nu am avut rezultate senzaţionale. E un lucru îmbucurător că avem susţinere. Înseamnă că oraşul simte nevoia unei echipe care să-l reprezinte şi încearcă să fie cât de cât alături de noi. Că mai apare şi voci puţin contra e nesemnificativ. Pe noi ne interesează grupul cel mare, care apare la fiecare partidă. Îi aştept cu mare drag pe suporteri. Adevăraţii suporteri vin în momentele dificile, cum e acum în viaţa echipei noastre. Îi chemăm alături de noi. Noi, cei din club, facem tot posibilul să obţinem rezultate bune. Se văd dorinţa, implicarea şi determinarea, dar mai sunt şi alte lucruri care duc până la urmă la un final fericit. Oricum, când vom trage linie, sunt convins că ne vom îndeplini obiectivul. Sunt încrezător în lotul pe care-l am, le dau credit total, am încredere în ei şi sunt convins că vor veni şi satisfacţiile“, a mai arătat Petre Grigoraş.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Astăzi e ziua de naştere a lui Petre Grigoraş, antrenorul SSC Farul. Cel mai frumos cadou, victoria, sâmbătă, cu Luceafărul Oradea
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii